Breaking news

28 de copii răniți într-o școală din China

loading...

Un bărbat înarmat cu un cuţit “a rănit 28 de copii şi trei adulţi”, joi, într-o şcoală din estul Chinei, aceasta fiind a doua agresiune de acest tip în 24 de ore şi a treia în decurs de o lună, a anunţat agenţia oficială China Nouă, citată de Mediafax.

politia-chinezaÎntre cei 28 de copii înjunghiaţi la şcoala din Taixing, un oraş din provincia Juangsu, mai mulţi erau grav răniţi. Potrivit agenţiei oficiale, “cinci copii erau într-o stare critică, după atacul comis de bărbatul în vârstă de 47 de ani care a fost arestat”.  Majoritatea copiilor atacaţi aveau vârsta de patru ani. Trei adulţi, doi educatori şi un paznic , au fost, de asemenea, răniţi, potrivit agenţiei.

Cu o zi înainte, un profesor, aflat în concediu medical din 2006, din cauza unor probleme mentale, a rănit 16 copii şi un coleg de-al său într-o şcoală primară din Leizhou, în provincia meridională Guangdong, potrivit instituţiilor media oficiale.

Chen Kanbing, în vârstă de 33 de ani, a comis, de asemenea, atacul cu un cuţit, după care a sărit de la o fereastră a şcolii, aparent pentru a se sinucide, potrivit publicaţiei China Daily.

Cinci dintre micile victime erau grav rănite, dar toate se aflau, joi, în stare stabilă, potrivit unui oficial al spitalului din Leizhou, citat de China Nouă.

Această dramă s-a produs în ziua în care, într-o provincie vecină, Fujian, era executat un bărbat care a fost condamnat la moarte pentru că a omorât opt elevi, cu o lună înainte.

Zheng Minsheng, un fost medic, în vârstă de 42 de ani, i-a înjunghiat pe copii, la 23 martie, din cauza unor frustrări privind viaţa sa profesională şi afectivă, potrivit agenţiei.

În timpul procesului, el a mărturisit că i-a “ucis în mod intenţionat”, iar toate apelurile împotriva condamnării sale la moarte au fost, ulterior, respinse.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata