Breaking news

23 de milioane de euro va primi câștigătoarea Cupei Mondiale la Fotbal

loading...

Campioana Mondială de fotbal din 2010, va fi recompensată cu 23,8 milioane euro, în timp ce vicecampioana va primi din partea FIFA, 19 milioane euro.

cupa-mondiala-2010Deși criza economică a afectat toate statele lumii, FIFA este darnică în acest an și oferă recompense pe măsura performanțelor tuturor echipelor de fotbal, cu 65% mai mari față de ediția din 2006.

Spania sau Olanda una dintre cele două echipe de pe bătrânul continent vor fi mai bogate cu aproape 24 de milioane de euro, dacă vor câștiga trofeul suprem în fotbal.

Pentru ocuparea locului trei, Germania va fi recompensată cu 15,8 milioane euro, la fel și echipa statului Uruguay care s-a clasat pe poziția a patra.

Toate cele 16 de echipe care au rămas în afara competiţiei după faza grupelor vor primi câte 4,8 milioane de euro, suma crescând progresiv în funcţie de faza competiţiei în care a ajuns fiecare selecţionată.

Fiecare echipă din cele 32  calificate la CM a primit 800.000 de euro din partea FIFA, în vederea pregătirii pentru competiţia din Africa de Sud.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata