Breaking news

22 de morți, după ce Poliția Federală din Mexic a fost atacată de bărbați înarmați

loading...

Poliţia federală din şase oraşe din statul Michoacan din Mexic, a fost atacată de bărbați înarmați. Incidentul a provocat moartea a 22 de persoane.

politie mexicMinisterul de Interne din Mexic a anunțat că doi polițiști au decedat, 20 de atacatori și-au pierdut viața iar alte 15 persoane sunt grav rănite, în urma schimbului de focuri.

În mai, Guvernul mexican a promis să menţină mii de militari în această regiune, unde activează carteluri de droguri violente, până la reinstaurarea păcii.

Ministrul de Interne, Miguel Angel Osorio Chong, a organizat o reuniune între forţele de securitate naţionale şi oficialii locali din capitala statului, Morelia, pentru a discuta despre un val de crime care a determinat mai multe oraşe să creeze grupuri de autoapărare.

Aproximativ 4.000 de militari, precum şi 1.000 de poliţişti federali au fost mobilizaţi în această perioadă, potrivit oficialilor.

Osorio Chong a declarat că militarii vor pleca doar atunci când condiţiile de securitate se vor ameliora şi când Guvernul acestui stat va fi în măsură să facă faţă singur.

Michoacan a fost primul stat care a primit militari pe teritoriul său, atunci când fostul preşedinte Felipe Calderon a decis să mobilizeze zeci de mii de soldaţi în ţară pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri, în 2006.

Cartelurile cultivă marijuana şi mac şi fabrică aici droguri sintetice în laboratoare improvizate, pe care le exportă în Statele Unite.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata