Breaking news

22 aprilie – Ziua Pământului

loading...

22 aprilie a devenit Ziua Pământului în 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson. Această zi are menirea să atragă atenția oamenilor asupra mediului încnjurător.

ora pamantÎntreaga lume sărbătorește astăzi Ziua Pământului, eveniment ce vrea să fie un semnal de alarmă pentru un mediu înconjurător mai curat și nepoluat. În 1990, 200 de milioane de oameni din 141 de ţări s-au mobilizat pentru a sărbători Ziua Pământului. Evenimentele din acel an au dat un imbold puternic activităţilor de reciclare şi au pavat calea pentru summitul dedicat mediului înconjurător al Naţiunilor Unite, din 1992. Una dintre cele mai ample mobilizări de Ziua Pământului a avut loc în 2007, adunând circa un miliard de oameni. Ziua Pământului 2010 coincide cu Conferinţa Mondială asupra Schimbărilor Climatice şi cu Anul Internaţional al Biodiversităţii.

Deşi se bucură de o popularizare mai mică decât Ora Pământului când oamenii de pretutindeni sunt chemaţi să nu folosească energia electrică timp de 60 de minute, Ziua Pământului are acelaşi scop: să atragă atenţia asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării şi să educe cu privire la acţiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii.

loading...
2 Comentarii
  1. roxy spune

    si se mai mira lumea

  2. NumLock spune

    vai vai vai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata