Breaking news

200 de morți în Brazilia, în urma alunecărilor de teren

loading...

Tragedie de proporții în Brazilia, în urma alunecărilor  de teren care au produs  moartea a peste 200 de persoane. Bilanţul provizoiriu indică 219 de morţi în statul brazilian Rio de Janeiro şi ar putea să se dubleze după alunecările de teren de la Niteroi, transmite mediafax.ro

rio-26Echipele de salvare au scos patru noi cadavre de sub dărâmături la Morro do Bumba, în Niteroi, în apropiere de Rio de Janeiro, ceea ce ridică bilanţul la peste 219 morţi, fără a mai număra cele 200 de persoane îngropate după o alunecare de teren într-un cartier al acestei suburbii, construit anarhic pe un munte de gunoi.

Echipele de salvare au recuperat deja 31 de cadavre de sub dărâmături la Morro do Bumba, la aproape 72 de ore de la alunecarea de teren care a înghiţit circa 50 de locuinţe, au anunţat pompierii.

Nu există practic nicio speranţă să fie găsiţi supravieţuitori sub muntele de gunoaie de unde emană un miros puternic.

Un geolog, Marcelo Motta, care a participat la o primă anchetă tehnică privind cauzele alunecării de teren din Morro do Bumba, a explicat pentru postul de televiziune Globo News “că două fisuri de teren sunt la originea” acestei catastrofe.

Potrivit lui, aceste fisuri în structura rocii au determinat mişcarea solului pe colină şi au împins la vale gunoaiele pline de apă şi saturate de metan din cauza fermentaţiei.

Experţii acuzau sâmbătă “complicitatea puterilor publice” care, în lipsa unei politici de urbanism, i-au lăsat pe cei săraci să se instaleze în mod anahic în zone de risc, pe versanţii abrupţi ai colinelor.

Ministrul Muncii, Carlos Lupi, a anunţat deblocarea unei linii de credit de 420 de milioane de euro, cu dobândă de 3% pe 30 de ani, pentru a accelera un program de construcţie de locuinţe pentru persoanele sărace.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata