Breaking news

20 de bănci închise în SUA

loading...

În nici două luni, Autorităţile din Statele Unite au închis încă patru bănci la sfârşitul acestei săptămâni şi au pus sechestru pe activele acestora, ridicând la 20 numărul total al instituţiilor de credit eşuate, informează mediafax.ro

1235334204Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agenţia guvernamentală responsabilă de garantarea depozitelor constituite în băncile din SUA şi de lichidarea instituţiilor de credit falimentare, estimează că acest an va aduce un număr record de eşecuri în sistemul bancar, generate de consecinţele crizei financiare.

FDIC a avertizat că revenirea sistemului bancar “va rămâne în urma” relansării economice, deoarece băncile continuă să se confrunte cu niveluri ridicate ale creditelor neperformante, majoritatea contractate de clienţi în perioada de “boom” care s-a încheiat odată cu prăbuşirea pieţei imobiliare ca urmare a crizei creditelor ipotecare subprime.

FDIC a anunţat vineri că a închis încă patru bănci, din Illinois, California, Texas şi Florida, cea mai mare dintre ele având 10 sucursale şi active de 3,6 miliarde de dolari.

Fondul de asigurări al FDIC are un deficit uriaş, însă instituţia susţine că are suficiente lichidităţi pentru a face faţă noilor falimente din sistemul bancar şi pentru a proteja depozitele clienţilor. Agenţia a subliniat totodată că poate împrumuta bani de la Departamentul Trezoreriei.

Anul trecut, FDIC a închis 140 de bănci, faţă de 25 în 2008 şi numai trei in 2007.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata