Breaking news

2 români și 9 moldoveni au fost răniți într-un accident de autocar produs în Germania

loading...

Un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau doi pasageri români și nouă pasageri din Republica Moldova, s-a răsturnat duminică în localitatea Reucht din Germania.

accident romani autocar germaniaPotrivit poliției germane, autocarul înregistrat în România s-a răsturnat într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei și a șoselei umede.

Unsprezece persoane au fost rănite în accident, doi bărbați și o femeie fiind în stare gravă. Printre ceilalți opt răniți se numără și doi copii, de opt și, respectiv, doi ani.

”Referitor la accidentul de circulație survenit în cursul dimineții de astăzi pe o șosea din apropierea localității Reuth din Sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului, Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, potrivit primelor informații obținute de către Consulatul General al României la München de la poliția germană, doar 2 dintre pasageri sunt cetățeni români, restul fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliția germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nürnberg. Toți ceilalți 9 pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, 3 dintre aceștia în stare gravă.

Oficiul consular român de la München menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata