Breaking news

30 morți și sute de răniți în urma unei explozii în Bagdad

loading...

Trei atentate cu mașini capcană s-au produs în această dimineață la Bagdad,  soldate cu cel puțin 30 morți și  mai multe sute  de răniți. Suflul exploziilor a afectat clădirile şi a spart geamurile din centrul capitalei irakiene, transmite Agerpres, citând AP.

IRAQ-UNREST-BLAST-BAGHDADExploziile de duminică survin la numai două zile după ce 24 de suniţi au fost ucişi într-un atac care a semănat mai degrabă cu o execuţie şi care a reaprins temerile privind reluarea luptelor interreligioase, aşa cum s-a întâmplat în 2006 şi 2007.

Una dintre explozii a avut loc în apropierea Ambasadei Iranului, a declarat pentru Associated Press general maiorul Qassim al-Moussawi, purtător de cuvânt al centrului de comandă pentru operaţiuni militare din Bagdad. Explozia ar fi fost produsă de o maşină-capcană la volanul căreia se afla un kamikaze. Multe dintre victime erau angajaţi ai unei bănci aflate în apropierea sediului ambasadei. Ambasadorul iranian la Bagdad, Hasan Kazemi Qomi, a declarat că nu este clar dacă atacatorul a vizat ambasada Iranului. ‘Explozia s-a produs în faţa porţilor ambasadei, vizându-i pe vizitatori şi pe poliţiştii irakieni. Clădirea ambasadei a suferit pagube, însă niciunul dintre angajaţii aflaţi în interior nu a fost rănit’, a spus diplomatul iranian.

Alte două explozii produse tot de maşini-capcană s-au produs aproape simultan în vestul Bagdadului, în cartierul Mansour, unde se află sediile mai multor ambasade

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata