Breaking news

13 observatori OSCE, capturați în Ucraina de separatiştii proruşi

loading...

Treisprezece observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, daţi dispăruţi în estul Ucrainei au fost capturaţi de separatişti proruşi la Slaviansk.

breaking newsSituație fără precedent în Ucraina. Separatiștii proruși din Ucraina au luat ostatici observatorii OSCE, anunţă Ministerul ucrainean de Interne.

Observatori militari ai echipei de monitorizare OSCE în estul Ucrainei au dispărut şi s-ar afla în mâinile unor separatişti proruşi de lângă Slaviansk, oraş din regiunea Doneţk a Ucrainei.

Ministerul Afacerilor Externe urmărește cu cea mai mare atenție evoluția situației şi se află în legătură permanentă cu Ambasada de la Kiev pe acest subiect, existând un contact direct, constant, cu membrii români ai misiunii de monitorizare a OSCE desfășurate în teren. Din informațiile deținute la acest moment, în incidentul menționat nu sunt implicați observatori OSCE trimiși din partea României. MAE se declară profund îngrijorat de posibilitatea ca pe teritoriul Ucrainei suverane şi independente, stat participant la OSCE, membri ai unei misiuni a organizației pan-europene să fie, sub orice formă, amenințați sau puși într-o situație de risc„, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen confirmă informația cu privire la capturarea observatorilor OSCE. Printre cei 13 observatori reținuți se află și patru germani.

Totodată, Rusia a somat Ucraina, vineri seară, să îşi retragă militarii care participă la operaţiunile din estul ţării.

Membrii misiunii de observatori militari OSCE se află în Ucraina în baza Documentului de la Viena.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata