Breaking news

11 milioane de săraci în Germania

loading...

Poptrivit ultimelor statistici date publicității de autoritpțile germane, 11 milioane de nemți sunt săraci. În Germania o persoană este considerată săracă dacă are un venit cu cel puțin peste jumătate – 60% din venitul mediu național.

germany.bonn.lg_f1056În ultimii zece ani, numărul săracilor din Germania a crescut cu 30%, ceea ce înseamnă că 14% din populaţia ţării, respectiv 11 milioane de germani, trăiesc sub nivelul subzistenţei.  Majoritatea săracilor sunt tineri, peste un sfert dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 19-25 de ani, dar “recordul” la sărăcie îl deţin familiile tinere cu copii.

Cauza principală a acestei situaţii nefericite o constituie faptul că, pe de o parte, din cauza prelungirii perioadei de studii, tinerii ajung mult mai târziu salariaţi, iar pe de altă parte, chiar dacă îşi găsesc vreo slujbă în timpul studiilor, aceasta este prost plătită.

La pericolele sărăciei sunt expuse, în primul rând, familiile cu copii de vârstă preşcolară şi şcolară şi persoanele care îşi cresc singure copiii. Statul german le oferă acestora ajutor financiar consistent, dar suma nu este suficientă ca să-i scoată din săracie.

La polul opus se află vârstnicii. Pensionarii trăiesc cu mult peste nivelul de subzistenţă, cu excepţia a 5% dintre persoanele trecute de vârsta de 75 de ani şi văduve, care nu mai reuşesc să-şi acopere cheltuielile zilnice doar din pensie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata