Breaking news

100.000 de polonezi la funeraliile Președintelui Kaczynski

loading...

100.000 de polonezi s-au adunat sâmbătă în centrul Varşoviei, pentru a aduce un omagiu victimelor accidentului aviatic din Rusia, de sâmbăta trecută, în urma căruia și-au pierdut viața preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski dar şi 95 de înalți demnitari polonezi.

ceremonie-poloniaChiar și la o sptămână după tragicul accident polonezii sunt încă sub șocul morții președenitelui Lech Kaczynski. Astăzi peste 100.000 de polonezi au participat la o slujbă desfășurată în centrul Varșoviei, în memoria victimelor catastrofei aviatice. “Astfel de lucruri nu se întâmplă niciodată, sunt imposibile”, a exclamat premierul Donald Tusk. “Este cea mai mare tragedie din istoria Poloniei după cel de-al Doilea Război Mondial”, a apreciat el.

Mâine va a vea loc slujba de înmormântare a președintelui polonez, la Cracovia. Problemele generate de erupția vulcanului din Islanda, care a dus la închiderea traficului aerian în Europa, pune serioase probleme delegațiilor oficiale ale altor state care doresc să fie prezenți la funeraliile de înmormântare. Este posibil ca președintele SUA, Barack Obama și chiar Președintele Rusiei, Dimitri  Medvedev să nu poată ajunge din această cauză, duminică în Polonia la slujba de înmormântare.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata