Breaking news

Șeful FMI s-a opus tărierii pensiilor, însă Guvernul a refuzat altă variană

loading...

Într-un interviu acordat televiziunii France 2, șeful FMI  a declarat că a fost împotriva măsurii de tăiere cu 25% a salariului bugetarilor, propunând în schimb impozite mai mari pentru cei bogaţi, însă Guvernul României a refuzat.

Dominique-Strauss-KahnJoi seara, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahn a spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%, deoarece, în opinia oficialilor Fondului, acest sacrificiu al Romaniei ar fi prea mare, transmite Realitatea TV.

În schimb, FMI a cerut Guvernului român sa creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul român a refuzat, a declarat şeful FMI la televiziunea franceză.

Tot joi, într-o conferinţă de presă, Caroline Atkinson, directorul pentru relaţii externe în cadrul FMI, a mărturisit că FMI nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor din România, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucureşti. De asemenea, Atkinson a mai precizat că este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    nu ziceau jegosii din guvern si basescu ca daca nu ne scad salariile+pensiile FNI nu ne acorda imprumutul ??? PANA UNDE MERG MINCIUNILE ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata