Breaking news

Banalul telefon mobil, leac pentru Alzheimer

loading...

Noi descoperiri în domeniul electromagneticii arată că telefoanele mobile ar putea avea un efect benefic asupra creierelor noastre, protejându-ne de Alzheimer.

Dacă în anul 2003, oamenii de ştiinţă credeau că telefoanele mobile pot fi una dintre cauzele ce declanşează boala Alzheimer în creierul uman, anul acesta ”Journal of Alzheimer’s Disease” a publicat un articol ce spune contrariul. Testele s-au făcut pe cobai/şoareci, precum cele din 2003, iar rezultatele arată că undele electromagnetice produse de telefoanele mobile pot opri apariţia bolii Alzheimer sau chiar inversa dezvoltarea ei, o dată ce aceasta a fost declanşată. Studiul s-a făcut pe 96 de rozătoare ce au fost expuse la unde electromagnetice pentru a determina efectul acestora. Dintre rozătoare, o parte au fost modificate genetic pentru a face Alzheimer, iar celelalte au fost normale. La sfârşitul testului, şoarecii ce aveau să facă Alzheimer, expuşi încă de tineri la undele specifice telefoanelor mobile, au avut partea cognitivă a creierului protejată, iar cei care aveau deja boala, au arătat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte memoria. După câteva luni de expunere, unii şoareci normali chiar s-au ales cu o memorie îmbunătăţită, spun cercetătorii. Conform MedicineNet.com, efectele undelor electromagnetice asupra oamenilor se pot vedea după ani de expunere, spre deosebire de doar câteva luni la cobai. Deşi tratamentul cu unde pare simplu, o atenţie sporită trebuie acordată tipului exact de unde folosit, deoarece undele electromagnetice pot avea efecte negative asupra creierului uman dacă expunerea este îndelungată.

loading...
2 Comentarii
  1. alex spune

    foarte tare 🙂

  2. victor spune

    esti dezgustator, revoltator si de temut felul in care oamenii de stiinta o intorc dupa cum au interesul companiile care ii finanteaza

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata