Breaking news

Victoria Azarenka, eliminată în sferturi la Australian Open de Agnieszka Radwanska

loading...

Victoria Azarenka, deținătoarea titlului în 2013 și favorita numărul doi  la Australian Open 2014, a fost eliminată în mod surprinzător,  în sferturile de finală, de Agnieszka Radwanska.

Agnieszka Radwanska si azarenkaÎncă o eliminare bombă la Australian Open 2014. Competiția de simplu feminin continuă fără primele trei favorite ale turneului de Grand Slam: Serena Williams, Victoria Azarenka și Maria Sharapova.

Turneul de la Antipozi continuă atât în proba de simplu feminin cât și în cea de simplu masculin, fără câștigătorii din 2013. După ce Novak Djokovic a fost eliminat marți, în sferturile de finală de către Stanislas Wawrinka, azi a venit rândul lui Azarenka să plece acasă în aceeași fază a competiției.

Agnieszka Radwanska a reușit să se impună în mod categoric în trei seturi în fața fostului lider WTA. Poloneza a câștigat primul set cu 6-1, l-a cedat pe al doilea cu 5-7, dar a revenit spectaculos în setul trei pe care și l-a adjudecat cu 6-0.

Poloneza a făcut minuni pe teren, a reușit să obțină puncte uluitoare cu o lejeritate incredibilă, spre disperarea Victoriei Azarenka.

În timp ce Agnieszka Radwanska  își freacă mâinile de bucurie pentru că s-a calificat în premieră în semifinalele Australian Open, Azarenka plânge pentru că pierde 1640 puncte WTA, astfel că locul doi îi este serios amenințat.

Radwanska se află pentru a opta oară pe tabloul principal de simplu feminin de la Australian Open, unde a ajuns de patru ori în sferturile de finală.

Accederea în premieră în semifinale la Melbourne, îi asigură polonezei 780 de puncte WTA și un cec în valoare de 540.000 de dolari australieni.

În semifinale va juca cu slovaca Dominika Cibulkova, cea care a trimis-o acasă în optimi pe Maria Sharapova și pe românca Simona Halep în sferturile de finală.

Trei din cele patru semifinaliste se află calificate în premieră în această fază a competiției de la Antipozi și niciuna din semifinaliste nu a câștigat vreodată torfeul la Australian Open.

Dacă câștigă Australian Open, Agnieszka Radwanska urcă până pe locul doi în ierarhia mondială.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata