Breaking news

Victor Pițurcă, antrenorul cu cele mai multe victorii la națională

loading...

Victor Pițurcă a bifat marți seară a 50-a victorie în calitate de antrenor al echipei naționale de fotbal a României, devenind astfel selecționerul cu cele mai multe victorii.

victor piturcaRomânia a reușit marți seară să învingă Estonia pe Național Arena, cu 2-0, în prezența a 18.852 de spectatori și a reușit să se califice la barajul pentru Mondialul din 2014.

Naţionala României s-a calificat astfel pentru al doilea „baraj” din istoria ei, precedentul fiind la „Mondialul” pentru 2002, când, se ştie, nu am trecut de Slovenia.

A fost al 646-lea meci pentru „tricolori”, care s-a soldat cu a 288-a victorie (a 165-a pe teren propriu), a treia împotriva Estoniei.

Am consemnat, totodată, a 50-a victorie pentru Victor Piţurcă în calitate de selecţioner, el devansându-l și la acest capitol pe Anghel Iordănescu (49), după ce actualul antrenor principal al naționalei a devenit recent și selecționerul cu cele mai multe jocuri pe banca tehnică a naționalei, el având acum 88”, se precizează în comunicatul de presă al FRF.

Cu această dublă reuşită, Ciprian Marica a ajuns la 24 de goluri, depăşindu-l astfel pe Ladislau Bölöni şi a urcat pe locul 4 în ierarhia all-time a marcatorilor.

Sediul FIFA de la Zurich va găzdui luni, 21 octombrie, la ora 14.00 (15.00 – ora României), tragerea la sorți a jocurilor contând pentru play-off-ul de calificare, zona Europa, la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014.

Pentru aceste meciuri s-au calificat opt echipe (Croația, Franța, Grecia, Islanda, Portugalia, ROMÂNIA, Suedia și Ucraina), care, în funcție de poziționarea în clasamentul FIFA-Coca-Cola, ce va fi dat publicității mâine, 17 octombrie, vor fi împărțite în două urne, respectându-se ordinea din respectiva ierarhie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata