Breaking news

Victor Pițurcă a demisionat de la Steaua

loading...

Victor Piţurcă a demisionat din funcţia de antrenor al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, ca urmare a neînţelegerilor cu patronul acestei grupări, Gigi Becali.

piturca Alături de Pițurcă şi-au înaintat demisiile şi ceilalţi membri din staff-ul său tehnic de la Steaua: Eugen Neagoe, Ovidiu Costeşin, Mihai Dima şi Gabriel Boldici. Gigi Becali a declarat într-o conferință de presă că antrenorul Victor Pițurcă ar fi cerut garanții exorbitante pentru o perioadă de trei ani, cu clauză de reziliere a contractului.

Victor Piţurcă a preluat-o pe Steaua în această vară, efectuând o amplă remaniere a lotului. Sub conducerea sa, roş-albaştrii au obţinut două victorie, ambele cu 2-1, în faţa formaţiilor Universitatea Cluj şi Universitatea Craiova. În absenţa sa, steliştii au remizat sâmbătă seara1-1,  pe terenul formaţiei FC Braşov.

Suporterii s-au strâns la stadionul Ghencea încercând să îl convingă pe antrenor să rămână. Gigi Becali a mers şi el la stadionul Ghencea.

“Mi s-a spus ca a venit Piţurcă. El şi cu tot staff-ul, şi-a luat bagajul şi a plecat. A convocat echipa, a spus echipei că se întrerupe colaborareaȚ, a declarat Gigi Becali la Realitatea TV.

Și  Emeric Ienei, preşedintele clubului, a declarat pentru Adevărul că își va da și el demisia.  “Gigi a greşit grav. Piţurcă i-a cerut garanţii pentru că ştia că altfel Becali nu se poate abţine. În momentul de faţă, la Steaua nu se pot pune în aplicare proiecte. Nu poţi să îţi faci planuri cu un om care bagă astăzi un leu şi mâine vrea să scoată trei“,  a declarat Emeric Ienei.

“I-am oferit lui Piţi un salariu de 25.000 de euro lunar şi prima de două milioane de euro dacă se califică în Liga Campionilor. I-am luat 15 jucători, şi acum vine să-mi ceară garanţii de 25 de milioane de euro, adică 10 hectare de pământ şi 5 milioane, că eu nu o să mai vorbesc de echipă. I-am zis că cel mult pot să-i dublez salariul, dar în nici un caz nu-mi pot pune gaj toată averea mea!”, a declarat Becali.

Antrenorul i-a cerut garanţie lui Becali 20 de milioane de euro pentru a fi sigur că patronul nu îşi va încălca promisiunile. Finanţistul a refuzat, iar Piţurcă a ameninţat cu demisia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata