Breaking news

Urmărește live ceremonia de deschidere a FOTE 2013

loading...

Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European începe astă seară la ora 19.30, la Brașov și va fi transmisă în România de TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional și online pe www.tvrplus.ro.

ceremonie fote 2013Cea mai importantă competiție sportivă internațională din ultimii 30 de ani, găzduită de România, începe astă seară la Brașov.

FOTE 2013 este gata de start. La competiția olimpică rezervată tineretului practicant de sporturi de iarnă participă 890 sportivi din 45 de ţări. România are a treia delegație ca și mărime, după Rusia Și Cehia, fiind reprezentată de 60 de sportivi.

În calitate de partener media al evenimentului, TVR trimite la faţa locului o echipă de profesionişti, care îi va menţine conectaţi atât pe cei prezenţi, cât şi pe telespectatori, la fiecare moment al ceremoniei.

Timp de o oră şi jumătate, Iuliana Tudor şi Cristian Mîndru se vor afla pe arena Liceului Sportiv Ion Ţiriac din Braşov, de unde vor prezenta deschiderea festivalului, comentariul sportiv pentru telespectatorii TVR fiind realizat de Alina Alexoi. Tot la Ceremonia de deschidere, Sorin Hobana va fi prezent pe stadion, în calitate de voice-over.

Spectacolul artistic va include jocuri de lasere şi lumini şi două recitaluri incendiare, susţinute de Inna şi trupa Sensor.

Tot în cadrul Ceremoniei de deschidere a FOTE Braşov 2013, vor lua cuvântul Primarul municipiului Braşov, Preşedintele EOC Patrick Hichey şi Preşedintele României, va fi difuzat filmul de prezentare a traseului torţei olimpice din Grecia în România, iar drapelul olimpic va fi arborat pe stadion.

Începând de duminică, 17 februarie, TVR va transmite live competiţiile sportive din cadrul FOTE 2013, ele fiind programate să se desfăşoare în Braşov şi Poiana Braşov, Predeal, Râşnov şi Fundata-Cheile Grădiştei.

Festivalul Olimpic al Tineretului European este o competiţie desfăşurată sub egida Comitetului International Olimpic, destinată sportivilor juniori (14-18 ani) din cele 49 de ţări europene.

FOTE se organizează în fiecare an impar, iar fiecare an de organizare conţine o ediţie de iarnă şi una de vară. Prima ediţie de vară a avut loc în 1991 şi prima ediţie de iarnă în 1993.

Președintele CIO, Jacuqes Rogge a declarat despre FOTE 2013, că: Am avut ocazia să văd câteva dintre locurile unde se desfăşoară Festivalul Olimpic al Tineretului European şi pot sa spun faptul că România m-a impresionat prin calitatea bazelor sportive.

Pentru prima dată, România a obţinut dreptul de a organiza FOTE, la Braşov, ediţia de iarnă 2013 fiind cea de-a 11-a.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata