Breaking news

Ungaria vrea să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024

loading...
0 3

Ungaria ar putea să organizeze în anul 2024, la Budapesta, Jocurile Olimpice și Paralimpice de vară.

festivitate londra olimpiadaComitetul Olimpic Maghiar a propus vineri autorităților din Ungaria să analizeze posibilitatea organizării Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2024.

Adunarea generală a MOB a votat propunerea după ce Comitetul Olimpic Internațional a aprobat în decembrie un program de reforme pentru organizarea unor Jocuri “mai economice”, cu disputarea unor probe în mai multe orașe.

În septembrie 2014, președintele MOB, Zsolt Borkai, a asigurat că forul pe care-l conduce este favorabil prezentării unei candidaturi a Budapestei “pentru organizarea Jocurilor de vară din 2024”.

Calendarul oficial prevede că orașele care-și propun găzduirea Olimpiadei din 2024 trebuie să-și prezinte candidatura cel mai târziu pe 15 septembrie 2015. CIO va desemna gazda competiției în vara lui 2017, în capitala statului Peru, Lima.

Budapesta a candidat la organizarea JO 1960, dar a primit un singur vot. În ultimii ani au existat speculații despre posibilitatea de a găzdui JO din 2016 și 2020, dar nu a existat niciodată un proiect oficial.

Budapesta are în jur de 1,8 milioane de locuitori dar o suprafață dublă față de București. În timp ce Ungaria are doar 9,9 milioane de locuitori și o suprafață de nici 40% din suprafața României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata