Breaking news

UEFA taie în carne vie. Metalist Harkov, exclusă din cupele europene

loading...

UEFA a decis excluderea din cupele europene  echipei ucrainiene Metalist Harkov, pentru nerespectarea criteriilor de admitere în competițiile organizate de forul european.

Metalist HarkovUEFA îi reproşează clubului din Harkov faptul că a fost implicat într-un scandal privind meciuri trucate în Ucraina. Drept urmare, forul continental a decis ca Metalist Harkov să fie suspendat din cupele europene pentru sezonul 2013-2014.

Ucrainienii trebuiau să joace cu Schalke, fosta echipă a lui Marica, în play-off-ul UEFA Champions League. Partidele erau programate pe 21 și 27 august.

La începutul luinii august, TAS a sancţionat zece oficiali şi jucători de la Metalist Harkov şi Karpati Lvov pentru că au trucat meciul direct din campionatul Ucrainei, disputat la 19 aprilie 2008.

“FC Metalist Harkov a fost descalificată din cupele europene în sezonul 2013/2014, după încheierea procesurilor disciplinare împotriva clubului ucrainean. După procedurile disciplinare deschise împotriva FC Metalist Harkov conform articolelor 2.04g, 2.05 şi 2.10 ale regulamentului UEFA Champions League 2013/14, privind criteriile de admitere pentru participarea în competiţiile UEFA, Comisia de Apel a anunţat, astăzi, decizia legată de clubul ucrainean. Comisia de Apel a UEFA a analizat cu atenţie declaraţiile şi documentele depuse de club, precum şi declaraţiile şi documentele prezentate de inspectorul disciplinar al UEFA, şi a luat următoarea decizie: FC Metalist Harkov este descalificată din ediţia 2013/2014 a cupelor europene”, se arată în comunicatul forului european.

Comitetul de Urgenţă al UEFA, format din cinci membri ai Comitetului Executiv, se va întruni în cursul zilei de miercuri pentru a analiza consecinţele acestei decizii asupra Ligii Campionilor.

Metalist Harkov poate face apel la decizia UEFA, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata