Breaking news

UEFA a decis: România – Finlanda se joacă cu spectatori pe Național Arena

loading...

Comisia de Apel a UEFA a decis, luni, să ridice suspendarea de un meci cu porţile închise, dictată de Comisia de Disciplină a forului continental împotriva Federației Române de Fotbal.

nationala fotbal romaniaFRF a anunțat luni că partida din preliminariile Euro 2016, dintre România și Finlanda se va disputa joi, cu spectatori pe Național Arena din București.

‘În urma pledoariei susținute astăzi de către juriștii Federației Române de Fotbal în fața Comisiei de Apel a UEFA, FRF a reușit să suspende toate sancțiunile care fuseseră decise în prealabil de către Comisia de Control, Etică și Disciplină a forului continental”, se rată în comunicatul FRF.

Detalii despre organizare și procesul de achiziționare a biletelor vor fi oferite marți, într-o conferință de presa a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, găzduită de Casa Fotbalului, începând cu ora 10,30.

După meciul cu Grecia (0-0, la București, 7 septembrie), UEFA a decis sancționarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu porțile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. Pentru același meci s-a dispus și o amendă de 60.000 de euro, cele două sancțiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) și 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

FRF a fost sancționată și pentru incidentele de la meciul cu Ungaria (0-0, la Budapesta, pe 4 septembrie), amendată cu 70.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g și h (tulburări provocate de spectatori — lipsă de respect față de imnul național și lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Pe 20 august, Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA a sancționată FRF cu o amendă de 17.000 de euro după incidentele de la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord (0-0), ce a avut loc pe 13 iunie.

Partida dintre echipele României și Finlandei va avea loc joi, de la ora 21,45, pe Arena Națională, iar duminică se va juca meciul dintre Feroe și România, la Torshavn (19,00, ora României), ultimul al tricolorilor în Grupa D a preliminariilor EURO 2016.

Partida dintre România și Finlanda va fi transmisă în direct de TVR 1.

loading...
1 Comentariu
  1. cnusi spune

    Pacat ca pentru cei cativa huligani sufera o romanie intreaga, vad ca legea tot nu este aplicata in cazul lor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata