Breaking news

Tsvetana Pironkova a câștigat în mod surprinzător turneul de tenis de la Sydney

loading...

Bulgăroaica Tsvetana Pironkova, venită din calificări, a reușit să câștige în premieră, turneul de tenis de la Sydney, dotat cu premii în valoare de 710.000 de dolari.

Tsvetana PironkovaTsvetana Pironkova este revelația tenisului feminin în 2014. Bulgăroaica a reușit să câștige puternica competiție de tenis Premier de la Sydney, venind din calificări.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria tenisului, ca o jucătoare venită din calificări, să câștige un turneu premier.

Tsvetana Pironkova, locul 107 mondial este cea care a eliminat-o în primul tur la Sydney pe românca Sorana Cîrstea. După care, bulgăroaica a reușit să mai facă alte două victime. Pe italianca Sara Errani, a teia favorită a turneului, a eliminat-o în sferturile de finală, iar pe cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul doi, în semifinale.

În finala de sâmbătă, bulgăroaica a învins-o categoric, în două seturi, scor 6-4, 6-4, pe nemțoaica Angelique Kerber, locul 9 mondial.

În vârstă de 27 de ani, Tsvetana Pironkova, semifinalistă la Wimbledon în 2010, câștigă astfel primul său titlu WTA din carieră.

Pentru că și-a adjudecat turneul de simplu feminin de la Sydney, Tsvetana Pironkova va încasa 120.000 de dolari și 470 puncte WTA. Aceste puncte, o vor urca pe bulgăroaică până pe locul 52 în ierarhia mondială.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata