Breaking news

Tricolorii îşi apară titlul la ciclism pe șosea în Turul Alexandru cel Mare

loading...

Echipa naţională masculină de ciclism pe şosea a României participă la Turul Alexandru cel Mare. Formaţia coordonată de Viorel Grosu şi Giorgios Georgiadis îl include pe câştigătorul de anul trecut al cursei, Marius Petrache (CSA Steaua Bucureşti), care va fi ajutat de echipa în încercarea de a-şi repetă victoria de anul trecut.

Echipa nationala soseaÎn sprijinul lui Petrache, care anul trecut s-a impus după ce a dominat cursa încă de la prolog, vor fi Emil Dima, Andrei Barbu (Tuşnad Cycling Team), Valentin Plesea (BikeXpert Bucureşti) şi Ionuţ Sdraila (Torpedo Zărneşti).

„Am compus această echipa cu gândul de a-i asigura lui Petrache un ajutor cât mai substanţial din partea colegilor şi în ideea coeziunii acestui grup de sportivi. Îmi doresc că el să repete victoria de anul trecut, dar în acelaşi timp, componentă echipei reprezintă şi un prim test în vederea Turului Bihorului, care va avea loc la finalul lunii mai şi unde ne vom confruntă cu echipe şi mai puternice”, a spus Georgiadis, coordonatorul lotului masculin de şosea al seniorilor.

Turul Alexandru Cel Mare va avea trei etape şi va începe vineri, 18 martie. Competiţia va debuta cu un prolog de 5 kilometri, pe când celelalte două zile vor fi rezervate unor întreceri de fond de 122, respectiv 112 kilometri.

Întrecerea constituie prima acţiune din calendarul echipei naţionale de şosea din 2016 şi beneficiază de sprijinul companiei Nutrivita, care a „alimentat” rutierii români cu o rezervă serioasă de produse de nutriţie sportivă, de la geluri şi batoane, la băuturi izotonice şi de recuperare.
Start la Mondialele Paralimpice

România este reprezentată în premieră de patru sportivi la un Campionat Mondial Paralimpic pe Velodrom. Cvintuplu campion mondial, Eduard Carol Novak îi are alături la Montichiari (Italia) pe Olah Attila şi Robert Tămârjan, colegii de la Tuşnad Cycling Team, dar şi pe debutantul Eduard Moescu, un ciclist român stabilit în Italia.

Joi, în prima zi a competiţiei, Novak a ocupat locul 12 la categoria C4, în proba de 1km contratimp.

“Timpul 1:11.271 este unul normal având în vedere că nu am făcut antrenamente pe velodrom în ultima perioada. La Paralimpiada de la Rio se concurează pe şosea şi pregătirea mea este personalizată în această direcţie. Mă simt totuşi bine şi sâmbătă, în proba mea favorită de 4km urmărire, sper la un rezultat mai bun. Mă bucur enorm totodată că suntem o delegaţie mai mare faţă de anii trecuţi“, a declarat Eduard Novak, preşedinte în exerciţiu al FR Ciclism.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata