Triada MTB 2015 va avea loc la Sibiu, Avrig și Păltiniș

loading...

Triada MTB, devenit deja un brand în organizarea de competiții de mountain bike din România, în acest an are trei modificări importante anunțate de organizatori.

triada MTB 2015Prima etapă care începând de anul viitor se va desfășura la Avrig sub numele de “Avrig Mountain Bike Race”. Va fi un traseu de aproximativ 45 km cu o dificultate tehnică medie accesibil majorității practicanților de mountain biking, traseu ce se întinde pe zonele deluroase din jurul orașului Avrig la 26km est de Sibiu. Data de desfășurare este 30 mai.

A 2-a etapă rămâne la Păltiniș, stațiunea montană aflată la cea mai mare altitudine din România, și va avea loc în perioada 11 – 12 iulie. Etapa de la Păltiniș se va numi în 2015 “Păltiniș MTB Project” și include o competiție Elite categoria C2 în calendarul UCI. A doua noutate despre care vorbeam la început o reprezintă mutarea competiției de cross country la Arena Platoș unde va fi amenajat un traseu modern și spectaculos pe care intenționăm să organizăm competiții internaționale începând din 2015. La Păltiniș vor fi și anul viitor două zile de concurs, XCO sâmbătă și XCP duminică, clasamentul etapei fiind dat de cumularea rezultatelor din cele două zile.

Cea de-a 3-a etapă rămâne clasicul Geiger MTB Challenge” în 23 august la Sibiu aflat la cea de-a 8-a ediție, cu cele 3 trasee Lung, Scurt și Începători. Traseul lung va suferi câteva modificări pentru a deveni mai compact și mai spectaculos. Încercăm să atragem un număr cât mai mare de participanți la competiția de începători care din 2015 se vrea a fi o tură de cicloturism mai mult decât o competiție. Astfel taxa de participare va fi una modică iar la final va fi publicat un clasament dar nu se va organiza o premiere pentru începători.

A 3-a noutate importantă o reprezintă limitarea numărului de participanți la 350. Înscrierile vor fi deschise în data de 15 februarie și până în 15 aprilie se vor putea înscrie doar participanții la toate cele 3 etape.

Medaliile de participare la cele 3 etape vor forma și anul viitor unul din cele mai râvnite trofee, discul Triadei MTB.

Toate detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. vor fi publicate în curând pe site-ul www.bikeromania.ro și pe pagina de facebook.

Cele 3 competiții vor fi organizate cu sprijinul și în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Sibiu și Primăria Avrig.

452 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*