Breaking news

Tomis Constanța, calificată în premieră în Play-off 12 al Ligii Campionilor la volei masculin

loading...
0 6

Echipa de volei masculin CVM Tomis Constanța s-a calificat în premieră în play-off-ul Ligii Campionilor, devenind astfel prima echipă din România care se califică în această fază a competiției europene.

tomis constantaTomis Constanța a învins în deplasare, miercuri seară, echipa elvețiană Dragons Lugano, cu scorul de 3-1 (25-19, 25-16, 17-25, 25-20), și și-a asigurat câștigarea Grupei A.

Constănțenii s-au impus în toate cele cinci partide din Grupa A și nu mai poate pierde primul loc indiferent de ultimul său meci.

Astfel că Tomis Constanța va fi prima echipă din România prezentă în faza Top 12 a celei mai importante competiții intercluburi din Europa de la introducerea noului format al competiției.

Campioana României a avut nevoie de o oră și 44 de minute pentru a se impune în Elveția, în fața ”lanternei roșii”.

Tomis și-a adjudecat destul de clar primele două seturi, dar s-a relaxat apoi și l-a pierdut fără drept de apel pe al treilea.

În manșa a patra, formația constănțeană a fost condusă destul de clar la un moment dat, dar a reușit o revenire remarcabilă și s-a impus cu 25-20, obținând victoria.

Cei mai buni jucători de la Tomis au fost bulgarii Vențislav Simeonov (21 puncte) și Stanislav Petkov (17), în timp ce de la gazde s-a evidențiat Caio Cesar Provenzano de Pra, cu 27 puncte.

Tomis a reușit o serie istorică până acum, câștigând toate cele 18 partide disputate de la debutul sezonului 2014-2015, 12 în Divizia A1, cinci în Grupa A a Ligii Campionilor și una în Cupa României.

În clasament, Tomis este pe primul loc în grupă, cu 13 puncte, urmată de Copra Volley Piacenza, 10 p, Knack Roeselare, 6 p, Dragons Lugano, 1 p.

Pe 27 ianuarie vor avea loc partidele Knack Roeselare — Dragons Lugano și Tomis — Copra Volley Piacenza.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata