Breaking news

Tiberiu Ușeriu a câștigat a doua oară ultramaratonul polar din Canada

loading...

Tiberiu Ușeriu a câștigat, vineri, pentru al doilea an consecutiv, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, care se desfășoară în Canada, în zona Cercului Polar, Românul este singurul concurent din lume care a reușit o astfel de performanță.

Tiberiu Useriu

Tibi, care a condus cursa de la început până la sfârșit, a trecut linia de finiș la ora 01,25, ora Canadei, temperatura externă fiind de minus 36 grade Celsius.

Românul a alergat ultimii kilometri pe propria răspundere, după ce medicii au vrut să îl oprească inițial, pentru că suferise degerături la picioare. În pofida acestui fapt, maratonistul a reușit să încheie cursa cu un avans consistent față de următorul clasat, scoțianul Roddy Riddle.

Startul cursei a fost dat în 10 martie, iar concurenții au avut de înfruntat temperaturi care au coborât până la aproximativ minus 40 de grade Celsius, dar și vânt și ninsori puternice.

În cursă s-au înscris 24 de concurenți de pe patru continente, dintre care 18 au optat pentru parcurgerea distanței maxime, de 350 mile (echivalentul a peste 560 kilometri). Trei dintre concurenți au fost femei, care s-au înscris pentru cursa de 120 mile, și doar cinci au mai participat la alte ediții ale acestui ultramaraton.

Tibi Ușeriu a fost singurul român participant, în vreme ce anul trecut România a avut trei reprezentanți. Condițiile extreme au dus la mai multe abandonuri, astfel că în concurs au mai rămas, la final, doar nouă maratoniști.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata