Breaking news

Tiberiu Dolniceanu a câștigat Cupa Mondiala de sabie de la Moscova

loading...

Succes românesc pe tărâm rusesc. Tiberiu Dolniceanu a câștigat sâmbătă, concursul de Cupă Mondială de sabie de la Moscova, după ce l-a învins în finală pe sud-coreeanul Kim Junghyun cu scorul de 15-10.

tiberiu dolniceanu - moscovaTiberiu Dolniceanu a câștigat sâmbătă, medalia de aur în cadrul Cupei Mondiale de Sabie de la Moscova, după ce a trecut în primul tur de japonezul Tomohiro Shimamura cu 15-7. În turul doi, românul s-a impus în fața italianului Gabriele Foschini cu 15-7.

În optimi, Dolniceanu l-a învins pe francezul Nicolas Rousset cu scorul de 15-10. Românul a reușit să învingă în sferturile de finală un alt italian, pe Luigi Miracco cu scorul de 15-12.

În semifinale, Tiberiu Dolniceanu l-a învins pe germanul Matyas Szabo cu 15-14. Tiberiu Dolniceanu a a reușit să-l răpună în finală pe sud-coreeanul Kim Jung Hwan cu scorul de 15 – 10.

Românul se poate considera norocos, întrucât a reușit să triumfe din cei 138 de sarberi care au participat la Cupa Mondială de la Moscova.

Este pentru a doua oară când Tiberiu Dolniceanu urcă pe podium în patru etape de Cupă Mondială în 2014, după bronzul cucerit la Madrid.

Ceilalţi sabreri români au terminat concursul de la Moscova pe următoarele poziţii: Alin Badea – locul 32, Dragoş Sîrbu – locul 38, Ciprian Gălăţanu – locul 50.

Duminică se desfășoară concursul pe echipe, unde România este una dintre favoritele la podium.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata