Breaking news

Steaua București s-a calificat în optimile Europa League

loading...

Steaua București s-a calificat joi noapte în optimile Europa League, după ce a învins pe Ajax Amsterdam, pe Național Arena, după loviturile de departajare de la 11 metri.

steaua bucurestiMinunea s-a produs, joi seară pe Național Arena. Steaua va juca în optimile de finală ale Europa League, cu Chelsea, după un meci superb făcut joi seară pe Național Arena, în returul cu Ajax Amsterdam.

După 0-2 în manșa tur, Steaua a jucat magistral în retur, dominând categoric pe Ajax Amsterdam.

Steaua a deschis scorul în minutul 38 prin Latovlevici care a preluat superb pasa lui Chiricheş şi l-a lobat fără probleme pe Vermeer.

Al doilea gol al Stelei a venit în minutul 76 prin Chiricheş, care a șutat fantastic de la 25 de metri direct în vinclul porţii lui Vermeer.

Pentru că după 90 de minute de joc, scorul a rămas egal, au fost nevoie de două reprize de prelungiri. Însă nici după cele 30 de minute de prelungiri, scorul nu s-a schimbat, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare de la 11 metri.

Primii care au marcat de la 11 metri au fost cei de la Ajax, prin Eriksen.

Rusescu a marcat pentru Steaua, după ce l-a păcălit pe Vermeer. Schone a ratat pentru Ajax, după ce Tătărușanu a apărat mingea.

Nikolici aduce Steaua în avantaj, scor 2-1. De Jong a marchat fără probleme, restabilind egalitatea. Însă Filip a marcat și Steaua a revenit în avantaj.

Moisander a tras peste poartă și a îngropat Ajax.

Latovlevici a marcat un gol superb de la 11 metri și a calificat Steaua în optimile Europa League cu scorul de 4-2, după loviturile de departajare.

Se repetă astfel istoria din urmă cu opt ani, când Steaua a învins Valencia. Pe 24 februarie 2005, roș-albaștrii i-au învins cu 2-0 pe spanioli, în Ghencea, după ce pierduseră la același scor în prima manșă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata