Breaking news

Stanislas Wawrinka a câștigat turneul de tenis de la Australian Open 2014

loading...

Stanislas Wawrinka l-a învins duminică, pe Rafael Nadal, în finala turneului de la Australian Open, elvețianul reușind să câștige primul său turneu de Grand Slam din carieră.

Stanislas WawrinkaAl 13-lea meci dintre Nadal și Wawrinka a fost cu noroc pentru elvețian. Stanislas Wawrinka a reușit să-l învingă pentru prima dată pe Rafael Nadal, numărul unu mondial și nu oriunde ci în finala de la Australian Open 2014.

Elvețianul a avut șansa de a juca cu un Nadal accidentat la spate, al cărui joc a fost foarte slab.

Stanislas Wawrinka a câștigat primul set în  finala cu Rafael Nadal după doar 37 de minute de joc, cu scorul de 6-3, grație brake-ului reușit la scorul de 2-1. A fost primul set câștigat de elvețian în cele 13 meciuri jucate până acum cu ibericul.

Elvețianul putea încheia mai rapid setul dacă la scorul de 4-1 fructifica o minge de al doilea brake. Wawrinka a trecut prin mari emoții la scorul de 5-3 când a servit pentru set. Primul serviciu nu i-a mers astfel că Nadal a profitat de jocul mai slab al elvețianului și a obținut trei mingi de re-brake. Însă elvețianul a revenit fantastic în game câștigând patru puncte consecutive cu care și-a adjudecat setul inaugural spre disperarea lui Nadal care nu s-a regăsit deloc în meci.

Elvețianul a început în forță și setul doi, reușind să facă brake la zero. Wawrinka a urmat la serviciu, l-a câștigat lejer și a preluat astfel conducerea cu 2-0 în setul doi. La scorul de 2-1 Nadal a chemat fizioterapeutul și a plecat la cabine pentru un tratament. Acest lucru l-a deranjat teribil pe elvețian întrucât arbitrul de scaun nu i-a spus din ce motiv Nadal a plecat la cabine cu fizioterapeutul. Wawrinka i-a cerut lămuriri arbitrului de scaun, și după mai multe minute de discuții în contradictoriu cu acesta, a venit arbitrul principal ca să încerce să-i explice motivul plecării de pe teren a lui Rafael Nadal. La sosirea pe teren Nadal a fost fluierat copios de public, dezaprobând astfel gestul său de a pleca la vestiar pentru a primi îngrijiri la spate.

După reluarea partidei, Wawrinka a urmat la serviciu și a câștigat game-ul de-o manieră categorică reușind doi ace fantastici. Nadal a urmat la serviciu și din păcate și l-a pierdut din nou. Se vedea pe fața ibericului că are dureri fantastice la spate care-l împiedică să servească. Mai că-i venea să plângă. La scorul de 5-1, Wawrinka a ratat două mingi de set doi pe serviciul lui Nadal. După care, elvețianul a servit și și-a adjudecat și setul doi cu 6-2 după 38 de minute de joc.

După două seturi pierdute în mod inexplicabil, Nadal a renăscut în setul trei pe care și l-a adjudecat cu 6-3, grație brake-ului reușit la scorul de 1-0. Și asta în condițiile în care elvețianul a ratat două mingi de brake în debutul setului trei, și încă două la scorul de 5-3.

După ce a pierdut setul trei în mod categoric, elvețianul a servit primul în setul patru, iar mai apoi la scorul de 1-0, a obțint două mingi de brake, însă din păcate Wawrinka le-a ratat pe amândouă și Nadal a egalat scorul la 1-1. Elvețianul a reușit să facă brake la scorul de 3-2, dar în mod incredibil și-a pierdut serviciul la zero. Wawrinka a reușit însă să facă din nou brake și să preia conducerea cu 5-3, scor la care a servit pentru meci. Elvețianul s-a ținut pe picioare și a reușit să câștige setul patru cu 6-3 și implicit finala de la Australian Open.

Este cel de-al șaselea titlu din cariera lui Stanislas Wawrinka, dar cel mai important.

Elvețianul va primi 2000 de puncte ATP, pentru câștigarea trofeului dar și un cec în valoare de 2,650,000 de dolari australieni.

În timp ce Nadal va pleca acasă cu 1200 puncte ATP și un cec în valoare de 1,325,000. Este cea de-a treia finală pe care Nadal o joacă la Australian Open, și a doua pe care o pierde.

Grație punctelor câștigate la Australian Open, elvețianul, aflat acum pe locul 8 mondial, va urca până pe poziția a treia în clasamentul ATP.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata