Breaking news

Stanislas Wawrinka a câștigat în premieră turneul de tenis de la Roland Garros

loading...

Stanislas Wawrinka a câștigat pentru prima dat în carieră, turneul de tenis de la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe sârbul Novak Djokovic. Este al doilea turneu de Grand Slam cucerit de elvețian în carieră, după cel de la Australian Open din 2014.

stanislas wawrinkaStanislas Wawrinka a câștigat finala de la Roland Garros, după patru seturi jucate în compania liderului mondial, Novak Djokovic.

Elvețianul a pierdut primul set cu 4-6, dar a revenit apoi spectaculos în meci, adjudecându-și setul doi cu 6-4, apoi în setul trei s-a impus și mai lejer cu 3-6.

După care, sârbul a început în forță setul patru, conducând cu 3-0, dar a fost apoi egalat de Wawrinka, la 3-3. Scor la care elvețianul a ratat o minge de break. Iar la 4-3, Djokovic a ratat trei mingi de break. Ca mai apoi să-și piardă serviciul, fapt ce l-a adus pe elvețian în postura de a servi pentru meci. La 5-4, după ce i-a anulat lui Wawrinka o minge de meci, Djokovic a ratat o minge de 5-5, după care elvețianul a trecut în avantaj și a câștigat finala.

Stanislas Wawrinka a jucat magnific începând cu setul doi, în timp ce Novak Djokovic a fost blocat mental, s-a crispat și nu a reușit să își revină.

Este pentru prima dată când elvețianul își trece în palmares acest turneu, fapt pentru care va fi recompensat cu 2000 de puncte ATP și un cec în valoare de 1.8 milioane de euro.

În timp ce Djokovic va primi 1200 puncte ATP și 900.000 de euro.

Este cea de-a treia finală pierdută de Novak Djokocic la Roland Garros, după cele din 2012 și 2014 pierdute în fața lui Rafael Nadal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata