Breaking news

Sportivii români participă la Jocurile Francofoniei de la Nisa

loading...

România își trimite sportivii și la ediția 2013 a Jocurilor Francofoniei, găzduite în luna septembrie, de orașul francez, Nisa.

jocurile francofoniei 2013În perioada 6 – 15 septembrie 2013 se desfăşoară la Nisa, în Franţa, cea de-a VII-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, la care şi-au anunţat participarea 55 de ţări, printre care şi România.

Jocurile Francofoniei reprezintă o manifestare de anvergură, în cadrul căreia se organizează atât competiţii culturale, cât şi sportive.

Acest eveniment se organizează o dată la patru ani sub egida Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (O.I.F.) prin Comitetul Internaţional al Jocurilor Francofoniei.

România este membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei din anul 1993. De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului este membru al CONFEJES (Conferinţa miniştrilor tineretului şi sportului din ţările având franceza în comun), această instituţie fiind, totodată, un alt pilon organizatoric al Jocurilor Francofoniei.

România a participat la toate ediţiile Jocurilor Francofoniei (1994, 1997, 2001, 2005, 2009), cu excepţia celei inaugurale (1989).

Anul acesta, România va fi reprezentată de sportivi ce vor concura la următoarele discipline: atletism, baschet, lupte libere, judo şi tenis de masă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata