Breaking news

Sportivii români au câștigat 20 de medalii la Campionatul Balcanic de patinaj

loading...

Patinatorii români s-au întors acasă de la Campionatul Balcanic de patinaj din Turcia, cu o tolbă de de medalii de toate culorile.

emil imreDelegația României  la Campionatul Balcanic de patinaj care a avut loc la Izmit în Turcia, în perioada 5-7 aprilie, a obţinut 20 medalii de aur, 8 de argint şi 3 de bronz la cele 4 probe – 500 m, 1.000 m, 1.500 m şi ştafetă – fete şi băieţi.

În urma deciziei Congresului Federaţiei Internaţionale de Patinaj de la Kuala Lumpur, din luna iunie 2012, s-a reluat desfăşurarea Campionatul Balcanic, după o pauză de 10 ani.

Anul acesta competiţia s-a desfăşurat doar pe o singură ramură sportivă – patinajul viteză pe pistă scurtă (short track), urmând ca din anul 2014 să se reia desfăşurarea Jocurilor Balcanice pentru cele doua discipline – patinaj artistic şi short track . 

La Campionatele Balcanice din Turcia, ţara noastră a fost reprezentată de Emoke Bodo şi Julia Albert la novice fete, Tunde Balazs la junioare, Katalin Kristo şi Renata Szocs la senioare, Attila Szasz şi Adam Timar la novice băieţi, Emil Imre, Tamas Antal, Tamas Rusz şi Eduard Sălceanu la juniori.

Emil Imre a confirmat forma bună de la FOTE 2013 din Brașov din luna februarie și a câștigat și la Balcaniadă medalii la patinaj viteză.

Rezultatele obținute de sportivii români la balcaniadă dă sperante sporturilor de iarnă pentru olimpiadele din anii viitori.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata