Breaking news

Spania învinsă de Elveția la Cupa Mondială

loading...

Lovitură de teatru ieri la mondiale. Spania, una dintre echipele favorite la câștigarea trofeului mondial, a fost învinsă surprinzător de naționala Elveției, cu un sec 0-1.

spania-elvetiaSpania a fost bătută de fotbaliștii din țara cantoanelor. Fotbaliștii spanilor au început prudent meciul cu Elveţia, primul de la CM 2010, din Africa de Sud, şi n-a putut să străpungă defensiva supraaglomerată a Elveţiei. Mai mult decît atît, curajul elveţienilor a fost răsplătit de un gol al lui Fernandes (52), după o greşeală mare a apărării lui Del Bosque!

Elevii lui Vicente del Bosque au combinat cu răbdare în jumătatea adversă şi au încercat poarta, dar Benaglio a fost pe fază şi n-a putut fi surprins nici de David Villa (10), nici de Silva (17).  Prima mare ocazie a meciului l-a avut ca protagonist pe fundaşul central Gerard Pique, care a fost lansat perfect de Andres Iniesta. Pique a driblat un adversar, dar a şutat în blocajul lui Benaglio (24).

A urmat replica Elveţiei, Ziegler a executat o lovitură liberă, dîndu-le emoţii spaniolilor, Casillas a reţinut în doi timpi. Au fost singurele faze cu adevărat periculoase din prima repriză. Cele două echipe au intrat la pauză la egalitate.

Repriza a doua a început tot cu Spania urcînd spre poarta lui Benaglio, dar spaniolii n-au reuşit să-l învingă pe goalkeeper. Cei care au deschis scorul au fost elveţienii. Fernandes a profitat de o bîlbîială în defensiva Spaniei şi a marcat în poarta lui Casillas, ieşit greşit (52).

Villa şi-a încercat din nou şutul (58), dar a fost la fel de imprecis ca şi în prima repriză. Ramos a trimis cu capul peste (60), după o centrare a lui Xavi, iar Benaglio a intervenit salvator în faţa lui Villa, rămas singur cu portarul elveţian (61).

Andres Iniesta s-a accidentat, iar Del Bosque s-a văzut nevoit să-l scoată de pe teren, în locul său trimiţîndu-l pe Pedro Rodriguez.  Pînă la final spaniolii au turat în gol, fără rezultat pe tabela de marcaj. Elveţia s-a impus cu 1-0 şi a produs cea mai mare surpriză de la acest Mondial!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata