Breaking news

Spania este noua Campioană Mondială la fotbal

loading...

Naționala de fotbal a Spaniei a câștigat Cupa Mondială de Fotbal din Africa de Sud 2010, după ce a învins-o în finală pe Olanda, cu scorul de 1-0, în repriza a doua de prelungiri.

spaniaCaracatița Paul a intuit bine, Spania este noua campioană mondială la fotbal. Golul victoriei a fost marcat de Iniesta în minutul 116, printr-un șut de la 9 metri.

Spania, aflată la prima finală de cupă mondială, a realizat cea mai mare performanţă din istoria sa.

Olanda a pierdut a treia finală de Cupă Mondială, după cele din 1974 şi 1978.

Olanda a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Hetinga, şi van Bommel a fost nevoit să joace fundaş central. Spania a fructificat în minutul 116 avantajul numeric, prin Iniesta, bine găsit în careu de Fabregas: 0-1, un gol care a decis soarta finalei.

Spania este a treia campioană a Europei en-titre care dispută o finală de Campionat Mondial. Înainte de iberici, această postură au avut-o Italia, în 1970, şi Germania, în 1982.

De asemenea, Spania este a 11-a echipă care ajunge în finală după ce a pierdut un meci în timpul competiţiei (0-1 cu Elveţia).
FIFA  va acorda Spaniei, pe lângă trofeu, şi cu un premiu de 30 de milioane de dolari, iar Olanda va primi 24 de milioane de dolari.

loading...
1 Comentariu
  1. Pariuri Sportive spune

    Spania campioana lumii,numai sa nu pateasca asa ca Franta ca dupa ce a castigat europenele si mondiala nu au mai facut nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata