Breaking news

Spadasinele și scrimerii români, premiați de Ministrul Bănicioiu

loading...

Ministrul Nicolae Bănicioiu a felicitat echipa feminină de spadă şi echipa masculină de sabie pentru reuşitele din anul 2013.

premiere mtsNicolae Bănicioiu, a felicitat echipa feminină de spadă şi echipa masculină de sabie pentru rezultatele obţinute în anul 2013 la Campionatul Mondial desfăşurat la Budapesta şi la Campionatul European de la Zagreb.

În cadrul festivităţii, ministrul Nicolae Bănicioiu a felicitat echipa şi a făcut câteva precizări despre performanţele sportivilor: Este o bucurie extraordinară că reuşim să apreciem, la adevarata valoare, ceea ce au făcut aceşti tineri sportivi la Campionatul Mondial de la Budapesta şi la Campionatul European de la Zagreb. Împreună cu doamna Secretar de Stat Carmen Tocală, felicit toţi sportivii care au avut rezultate bune, care au fost prezenţi acolo şi care ne-au făcut mândri de reuşitele lor. Aş vrea să o felicit, în mod special, pe Ana-Maria Brânză, este o mândrie pentru noi faptul că o româncă a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii, în anul 2013.

Prezentă la eveniment, Ana Pascu, preşedinte de onoare al Federaţei Române de Scrimă şi vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Internaţionale de Scrimă, a încurajat pentru viitoarele competiţii: Este o mare onoare pentru sportivii noştri că sunt întotdeauna întâmpinaţi cu strângeri de mână şi felicitări pentru performanţele obţinute şi, pentru acest lucru, vă asigurăm că nu ne vom opri aici. Sunt bucuroasă că am adus medalii şi de data aceasta, pentru noi reprezintă un bagaj substanţial, care plasează scrima printre discipinele de elită din sportul românesc. Suntem în plină desfăşurare de pregătire pentru Jocurile Olimpice, sportivii sunt dăruiţi, sunt nişte copii de excepţie şi sunt convinsă că în 2016 venim de la Rio cu medalia de aur.

Ana Pascu a mulţumit Ministerului Tineretului şi Sportului pentru sprijinul acordat: Ne-am bucurat de fiecare dată când ne-aţi stat alături. Sprijinul dumneavostră, atât financiar, cât şi moral, ne-a ajutat să fim mai buni şi să luptăm în continuare.

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Covaliu Mihai, a menţionat că  2013 a fost un an greu, cu multe schimbări, dar care au fost făcute în beneficiul progresului şi al performanţei: Am obţinut două medalii de aur şi una de argint la Campionatul European, iar la Campionatul Mondial, o medalie de argint şi două de bronz. Am reuşit acest lucru combinând experienţa cu tinereţea şi munca susţinută cu ambiţia de a fi cei mai buni. În munca noastră Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic Sportiv Român ne-au stat alături pentru a putea depăşi acest an şi le mulţumesc în numele echipei, pentru acest lucru. 

Sportivii prezenţi la festivitatea de la Ministerul Tineretului şi Sportului au fost: Ana-Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Raluca Sbîrcia, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu și Iulian Teodosiu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata