Breaking news

Sorin Avram Iacoban, ales președinte al Federației Române de Șah

loading...

Deputatul Sorin Avram Iacoban a fost ales duminică președinte al Federației Române de Șah, în cadrul  Adunării Generale, desfășurată la sediul Ministerul Tineretului și Sportului.

Sorin Avram IacobanÎn cadrul Adunării Generale extraordinare de alegeri a Federației Române de Șah, Sorin Avram Iacoban a obținut 86 de voturi, 69 au revenit lui Romeo-Cristian Erbașu, iar 3 lui Victor Teodor Iovici.

„Voi susține în continuare promovarea șahului ca sport ce are rolul și capacitatea de a forma și de a modela mințile tinerilor, de a le antrena și mai mult pe cele ale maturilor, ca materie obligatorie în Școala românească,  precum și diseminarea acestor tipuri de activități și de competiții atât la nivel local,  cât și la nivel național și internațional”, a declarat Sorin Iacoban, noul președinte al FRSah.

Sorin Avram Iacoban este deputat de Iași, președintele onorific al Secției de șah din cadrul Clubului Sportiv Politehnica Iași.

Printre obiectivele noului președinte se află dezvoltarea șahului la nivel de masă și introducerea acestui sport în școli, atragerea de resurse financiare suplimentare, inclusiv de fonduri ale Uniunii Europene, încurajarea colaborării la nivel local între asociațiile de șah și autoritățile județene și municipale.

Vasile Manole și Corneliu Pașcalău au fost aleși în funcția de vicepreședinți ai Federației Române de Șah sunt .

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata