Breaking news

Sorana Cîrstea, eșec usturător în primul tur la turneul de la Montreal

loading...

Sorana Cîrstea a înregistrat luni seară, încă o înfrângere usturătoare în circuitul WTA. Românca a fost eliminată în două seturi, în primul tur la Rogers Cup, de Lucie Safarova.

sorana cirsteaSorana Cîrstea continuă parcursul dezamăgitor din 2014 și bifează doar eșecuri pe bandă rulantă. Finalistă în 2013 la Rogers Cup, când a fost învinsă de Serena Williams, azi, Sorana Cîrstea nu a reușit să treacă nici măcar de primul tur.

Sorana Cîrstea a cedat primul set în fața cehoaicei Lucie Safarova, după 38 de minute de joc, cu scorul de 4-6, după ce și-a pierdut serviciul la scorul de 2-2.

În debutul setului doi, Sorana Cîrstea s-a chinuit mai bine de 5 minute să-și câștige serviciu. După ce i-a anulat cehoaicei patru mingi de brake, românca a izbutit să-și adjudece serviciul. După care, la scorul de 1-1, inevitabilul s-a produs. Românca și-a pierdut la zero, serviciul, după ce a făcut dublă greșeală. La scorul de 3-1, Sorana Cîrstea și-a pierdut pentru a doua oară consecutiv, serviciul. Pierderea serviciului părea să o fi trezit la realitate pe Cîrstea care a reușit apoi să facă re-brake la zero. Numai că imediat românca și-a pierdut pentru a treia oară serviciul, în setul doi, cehaoaica a făcut 5-2, a urmat la serviciu și s-a impus cu 6-2.

După o oră și 9 minute de joc, Sorana Cîrstea a fost eliminată în două seturi, scor 4-6, 2-6 de Lucie Safarova, a 15-a favorită a turneului de la Montreal.

Înfrângerea de azi o va costa enorm pe Sorana Cîrstea, întrucât românca avea de apărat 620 de puncte. Accederea în primul tur îi asigură doar un punct WTA și 7215 dolari. Astfel că de luni, românca va pierde 619 puncte în clasamentul WTA, ceea ce o va prăbuși efectiv pe Cîrstea în ierarhia mondială până pe locul 80 mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata