Breaking news

Simona Halep, victorie lejeră în Fed Cup, în partida cu Silvia Soler Espinosa

loading...

Simona Halep a învins-o, sâmbătă pe Silvia Soler Espinosa în primul meci din confruntarea România – Spania, contând pentru Grupa Mondială II din Fed Cup, competiție găzduită de Patinoarul „Dunărea” din oraşul Galaţi.

simona halepSimona Halep a câștigat fără prea mai probleme partida cu iberica, Silvia Soler Espinosa, din Fed Cup. Românca s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-1, după doar o oră și 21 de minute de joc.

Simona Halep a început partida cu iberica cu break, a condus apoi cu 20 pe primul său serviciu, după care la scorul de 5-1, a ratat două mingi de set pe serviciul lui Espinosa. Românca a urmat apoi la serviciu și a încheiat primul set cu 6-2.

Simona Halep a debutat cu break și în setul doi. A condus apoi cu 2-0, pe primul serviciu, după care la scorul de 3-1 a reușit al doilea break al setului secund. Iar la scorul de 5-1, după cea ratat o minge de meci și i-a anulat adversarei două mingi de game, Halep a fructificat cea de-a doua minge și a închis partida cu 6-1 în setul doi.

Meciul nu a fost așa ușor precum a părut. Am jucat un meci bun, mi-am făcut jocul, am fost destul de agresivă și am returnat destul de bine. Serviciul nu mi-a mers așa cum mi-am dorit, dar spre final, în momentele importante, am avut niște servicii bune. A fost foarte greu, la început de meci am avut emoții mari, mai ales că a fost și domnul președinte, au fost oameni importanți în sală. Când am cântat imnul a fost emoționant, așa că am încercat să îmi relaxez un pic corpul și mintea și să joc ceea ce știu. Am făcut un meci bun și chiar mă bucur că am terminat așa repede și acum o susțin pe Irina cu toată încrederea. Atmosfera a fost deosebită, din ce în ce mai frumoasă, oamenii au fost foarte energici și au fost cu sufletul alături de noi. Le mulțumesc foarte mult și îi aștept și mâine, pentru că mâine am și mai multă nevoie, va fi un meci greu, dar împreună vom câștiga. Domnul președinte a venit la noi în vestiar când era toată echipa, m-a felicitat, am dat mâna cu dânsul. Mă bucur foarte mult că i-am adresat invitația, sunt foarte mândră de mine, sper să mai fie ocazii să vină la meciuri de tenis și să ne susțină. A fost incredibil să joc cu președintele țării în tribună. Este un sentiment minunat să joci în țara ta și pentru țara ta. A fost și la București turneul anul trecut, dar nu a fost atât de intens ca acum. Mă bucur să fiu acasă, să pot să câștig meciuri pentru România și sper ca mâine să fac și al doilea meci al meu în direcția bună spre țară. Astăzi tactica mea a fost să forțez un pic, să intru în teren și să fiu mult mai agresivă decât de obicei. Mi-a ieșit la joc, dar la serviciu, ați văzut bine, nu prea mi-a mers, dar ân momentele importante, spre final, a mers. Lucrez la serviciu zi de zi și încerc tot mai mult să-l fac mai puternic și mai constant”, a spus Simona Halep la final de partidă.

Despre Silvia-Soler Espinosa. Halep a spus: Mă așteptam să joace mai mult cu dreapta, un rever mai plat. Știam că așa joacă și nu am fost surprinsă deloc. Este o jucătoare destul de solidă, se mișcă bine, are stil spaniol, așa că am încercat cât mai mult să intru în retur, pentru că serviciul este mai ușor un pic și stiul meu este să intru în retur și să lovesc. Eu mi-am făcut treaba mea, am fost agresivă și am deschis terenul bine, după părerea mea. Am intrat în teren și am finalizat punctele mult mai repede decât trebuia.

Despre suprafața de joc de la Galați, Halep a spus că: Nu este exact ca la Sofia, este mai moale. La Sofia a fost mai rapidă un pic. Eu am fost întrebată cum îmi doresc terenul, dar am spus că echipa trebuie să decidă. Așa am ales împreună suprafața. Nu pot să spun că este perfectă pentru mine, dar este bună, mă simt bine pe ea și astăzi chiar am avut un joc bun. Suprafața a mers exact pe stilul meu de joc astăzi. Sper și mâine să fie la fel.

La partida Simonei Halep cu Silvia Soler Espinosa, a fost prezent în tribune, și Președintele României, Klaus Iohannis.

Tot azi, de la ora 15.00, în direct la Dolce Sport, Irina-Camelia Begu  va juca cel de-al doilea meci de simplu din Fed Cup, cu Garbine Muguruza.

Ziua 2 – duminică (08.02.2015)

Meci 3: Simona Halep – Garbine Muguruza

Meci 4: Irina-Camelia Begu – Silvia Soler Espinosa

Meci 5: Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu – Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata