Breaking news

Simona Halep va juca finala turneului de tenis de la Budapesta

loading...

Simona Halep a învins-o sâmbătă pe Alexandra Cadanțu în semifinalele probei de simplu feminin din cadrul turneului de tenis de la Budapesta și va juca a treia finală WTA din 2013.

halep simonaDuelul 100% românesc din semifinala turneului maghiar din Budapesta a fost câștigat de Simona Halep, locul 30 mondial și a treia favorită a competiției de tenis.

Simona Halep a reușit să câștige primul set cu compatrioata sa, Alexandra Cadanțu, în 27 de minute de joc, cu scorul de 6-2. Cadanțu a reușit să câștige două puncte consecutive în momentul în care era condusă cu 5-0. Însă, Halep a făcut din nou brake și a câștigat în mod autoritar primul set al semifinalei.

Setul doi a fost mult mai echilibrat, româncele reușind să își piardă în mod succesiv serviciul. Cadanțu a reușit să egaleze scorul la 4-4, după ce a fost condusă cu 1-4.

Soarta setului doi, dar și a meciului s-a decis în tie-break, unde Halep s-a impus cu 7-1.

După o oră și 27 de minute de joc, Simona Halep s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-6, în fața Alexandrei Cadanțu și s-a calificat în finala turneului din Budapesta.

Este cea de-a treia finală WTA pe care o joacă în 2013, după cele două câștigate la ‘s-Hertogenbosch și Nuremberg.

În finala de duminică de la Budapesta, Simona Halep va juca cu austriaca Yvonne Meusburger, locul 112 WTA.

Pentru calificarea în finală, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 20.000 de dolari și 200 puncte WTA. Dacă va câștiga turneul, românca va primi 280 puncte WTA și 40.000 de dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata