Breaking news

Simona Halep s-a retras din finala de la Toronto după ce câștigase în mod dramatic setul doi

loading...

Simona Halep a abandonat în finala de la Toronto, în setul trei, la scorul de 3-0, din cauza problemelor medicale. Elvețianca Belinda Bencic, cea care în semifinale o eliminase pe Serena Williams, își trece astfel în palmares primul său titlu WTA Premier 5.

simona halepFinală dramatică pentru Simona Halep la Toronto. Căldura mare a răpus-o pe româncă și a făcut-o să abandoneze partida. După ce a pierdut dramatic primul set în tie-break, scor 6-7(5-7), românca a reușit să îl câștige pe al doilea, tot în tie-break, dar de o manieră demnă de filmele de la Hollywood.

A fost condusă cu 2-0, 4-2 și 5-3, dar a reușit să revină la 6-5 și mai apoi să se impună în tie-break cu 7-4.

Halep a demonstrat în setul doi o voință de fier, reușind să-l câștige deși abia se mai ținea pe picioare.

Din păcate, problemele medicale au forțat-o pe româncă să abandoneze meciul în setul trei când era condusă cu 3-0.

“În primul rând vreau să o felicit pe Belinda, a avut o săptămână extraordinară. Ai cucerit un titlu foarte important. Îmi pare rău că nu am putut să joc până la final. Nu era posibil să continui. Vă mulţumesc tuturor că aţi venit să mă susţineţi”, a spus Halep.

Și elvețianca a spus că îi pare rău că finala s-a încheiat în acest fel.

Îmi pare rău că a trebuit să se termine aşa. Sper ca Simona să se refacă pentru turneul următor. Nu-mi vine să cred că am cîştigat astăzi. Azi a fost o bătălie mentală”, a spus Bencic la finalul meciului.

Pentru accederea în finala de la Toronto, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 227.640 dolari și 585 puncte WTA. Grație celor 900 de puncte câștigate la Toronto, elvețianca va urca de luni pe locul 12 mondial, cel mai bun din carieră.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata