Breaking news

Simona Halep s-a răzgândit. Va juca pentru România în Fed Cup

loading...

Simona Halep va face parte din echipa României pentru meciul cu Cehia, din sferturile de finală ale FED Cup. Sportiva a decis să își amâne operația la nas și astfel să poată juca pentru România în confruntarea cu Cehia.

simona halep - turneul campioanelorSimona Halep s-a sucit. Nu se mai operează acum la nas și acceptă să joace pentru România în Fed Cup în confruntarea cu Cehia.

Răzgândeala vine la trei zile de când Halep anunțase că nu joacă pentru România: Cu părere de rău, țin să anunț că sunt nevoită să renunț la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusă unei intervenții chirurgicale. Să joc la Fed Cup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă. Ultimele 6 săptămâni au fost extrem de dificile pentru mine, având infecție la stomac, nas și ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea să mă antrenez la capacitate maximă, chiar daca am fost sub tratament antibiotic. Am încercat să dau tot ce pot în Australia, dar, din cauza infecțiilor existente, din păcate am înrăutățit lucrurile, încercând să trag de mine să joc la Grand Slam. La îndrumarea medicului specialist, va trebui să suport o operație pentru a-mi rezolva o problemă existentă la nas, fiind sfătuită că aceasta este cea mai bună opțiune pentru a trata definitiv această problemă. Din acest motiv, voi fi nevoită să mă retrag și de la turneele Dubai și Doha. Următorul turneu la care voi participa va fi atunci când voi fi recuperată 100%. Totuși, sper că mă voi recupera la timp pentru a putea participa la Indian Wells. Îmi doresc să trec cu bine peste această intevenție și să mă pot deplasa la Cluj, să fiu alături de echipă, chiar și din tribună. Vă mulțumesc pentru susținerea constantă, o să vă simt lipsa în aceste săptămâni de pauză. În această perioadă, o să fac tot ceea ce este necesar să revin pe teren mai puternică și într-o formă bună.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Andreea Mitu sunt cele patru jucătoare care vor face parte din echipa de Fed Cup a României în partida cu Cehia.

Alexandra Dulgheru nu face parte din echipă din cauza unor probleme medicale.

Simona Halep şi Irina Begu vor juca în confruntările de simplu, în timp ce în proba de dublu de Irina Begu şi Monica Niculescu vor încerca să obțină victoria.

Cehia vine la Cluj cu Petra Kvitova (7 WTA) , Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strypova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA).

România a pierdut singura partidă directă împotriva Cehiei, în 1980, cu 2-1. Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Romanov au fost convocate pentru acel meci contând tot pentru sferturile de finală ale competiţiei şi disputat pe teren neutru, la Berlin, în Germania de Vest.

Cehia a câştigat de nouă ori competiţia pe echipe a tenisului feminin, în 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015.

Duelul din sferturile Fed Cup dintre România și Cehia este programat în weekendul 6-7 februarie în Sala Sporturilor din Cluj napoca.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata