Breaking news

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open 2014

loading...

Simona Halep s-a calificat joi, în turul trei al probei de simplu feminin din cadrul turneului de Grand Slam de la Australian Open. Românca a eliminat-o în turul doi în trei seturi pe americanca Varvara Lepchenko.

simona halep australian open 2014Simona Halep își continuă parcursul în turneul de simplu feminin de la Australian Open. După un debut mai slab, în care a pierdut primul set, românca a revenit spectaculos în meci, adjudecându-și în mod autoritar următoarele două.

Simona Halep nu a început deloc bine partida cu americanca. Românca a servit prima dar și-a pierdut serviciul.  Vavara Lepchenko a urmat la serviciu și s-a distanțat la 2-0. Din păcate, Halep și-a pierdut și al doilea serviciu, astfel că americanca a preluat conducerea cu 4-0. Abia la acest scor Halep a reușit să își câștige pentru prima dată serviciul. Românca a reușit ă facă re-brake la scorul de 5-2 și dădea semne că poate reveni în set. A urmat la serviciu, l-a câștigat însă americanca și-a adjudecat primul set cu 6-4 pe propriul serviciu după doar 37 de minute de joc cu românca.

Simona Halep a jucat mult mai bine în setul doi, pe care la câștigat în mod categoric, cu 6-0, după 42 de minute de joc. Românca a reușit să câștige al doilea brake la scorul de 3-o, după un game maraton care a durat 13 minute.

La scorul de 5-0, Lepchenko a cerut pauză medicală întrucât i s-a făcut rău din cauza caniculei. Timp în care doctorii au consultat-o pe teren și -au aplicat mai multe prosoape umede și pungi cu gheață. După aproape zece minute de pauză, americanca a urmat la serviciu însă nu a mai fost în stare să își câștige game-ul și românca și-a adjudecat la zero setul doi. Apoi ambele jucătoare au luat o pauză de zece minute impusă de organizatori din cauza caniculei.

Halep a servit prima și în setul decisiv, reușind să își câștige fără probleme serviciul. Apoi a făcut brake a condus cu 2-0 și mai apoi cu 3-0 pe propriul serviciu. După care, Halep a făcut 4-0 și 5-0, scor la care americanca a reușit să își câștige primul serviciu. Halep a urmat apoi la serviciu, l-a câștigat la zero și s-a calificat în turul trei la Australian Open.

În turul trei, Simona Halep va juca cu Zarina Diyas venită din calificări. Accederea în turul trei la Australian Open îi asigură Simonei Halep 130 puncte WTA și 75.000 de dolari.

Simona Halep este ce-a de-a doua româncă calificată în turul trei la Australian Open 2014, după e miercuri Monica Niculescu a reușit să o elimine pe nemțoaica Sabine Lisicki.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata