Breaking news

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Sydney

loading...

Simona Halep s-a calificat miercuri dimineaţă în semfinalele turneului WTA de tenis de la Sydney după ce a învins-o în optimi pe Karolina Pliskova, locul 11 WTA.

simona halepSimona Halep, locul 2 WTA şi principală favorită la Sydney, a învins-o, miercuri, în optimi pe cehoaică, cu scorul de 6-4, 7-5.

După o oră şi 38 de minute de joc, românca a câştigat partida bifând astfel a doua victorie consecutivă în 2016 şi prima semifinală din acest an.

Însă partida nu a fost una facilă, nici pentru româncă şi nici pentru cehoaică. Ambele jucătoare s-au întrecut la greşelile neforţate, 33 – Halep şi 43 Pliskova.

În semifinale, Simona Halep va juca cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 25 WTA, care a învins-o miercuri, pe italianca Sara Errani, locul 19 WTA, cu scorul de 7-6 (1), 6-0.

Simona Halep, 24 de ani, şi Svetlana Kuzneţova, 30 de ani, fostă ocupantă a locului 2 mondial în 2007, s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, sportiva din Constanţa conducând cu 3-2. Ultima lor partidă a avut loc în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediţia 2014, iar Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2.

Calificarea în semifinale la Sydney îi asigură româncei un premiu de 36.600 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata