Breaking news

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în carieră, în sferturi la Australian Open 2014

loading...

Performanță uluitoare reușită de Simona Halep, luni la Melbourne, unde a reușit să se califice în premieră în sferturile de finală la Australian Open, după ce a eliminat-o în optimi pe Jelena Jankovic.

simona halep australian open 2014Simona Halep scrie istorie pentru tenisul românesc la primul turneu de Grand Slam al anului.

Românca a reușit să se califice pentru prima dată în carieră într-un sfert de finală la un turneu de Mare Slam. După ce a învins-o în trei seturi pe sârboaică. Românca a câștigat primul set cu 6-4, l-a pierdut pe al doilea cu 2-6, dar a revenit fantastic în setul trei pe care și l-a adjudecat la zero.

Simona Halep a început bine partida cu sârboaica, reușind primul brake la scorul de 1-1, după ce în debut ratase o minge de 1-0. Românca a condus cu 3-1 în primul set, dar din păcate și-a pierdut serviciul la scorul de 3-2, după ce a făcut prima dublă greșeală.  Jankovic a urmat la serviciu și a preluat conducerea cu 4-3. Halep a reușit egalarea la 4-4, după care a românca a reușit să obțină un brake la zero cu care a preluat conducerea cu 5-4. A urmat la serviciu, i-a anulat adversarei o minge de re-brake, a trecut în avantaj și și-a adjudecat primul set cu 6-4 după 41 de minute de joc cu Jelena Jankovic.

Halep a jucat foarte slab în setul doi, fiind total absentă în meci, având mari probleme cu serviciul pe care a reușit să și-l câștige o singură dată.Al doilea game câștigat în setul doi a fost prin re-brake la scorul de 3-1 pentru sârboaică.  Românca a făcut trei duble greșeli și a pierdut rapid setul doi cu scorul de 2-6.

În debutul setului trei, Jelena Jankovic a făcut prima dublă greșeală din meci și i-a oferit româncei prima minge de brake. După care româncei i-a fost anulată o minge bună în lung de linie, prin repetarea punctului ca urmare a neînțelegerii dintre arbitrul de linie și cel de scaun.

Românca a reușit să-i anuleze sârboaicei o minge de game și mai apoi a trecut în avantaj, dar din nou a ratat șansa de brake. Halep a ratat și a treia minge de brake obținută cu un lung de linie. În cele din urmă, după 13 minute de joc, Halep a reușit să facă brake cu cea de-a patra minge.

Brake-ul i-a dat încredere româncei care și-a câștigat la zero serviciul și a preluat conducerea cu 2-0. Scor la care, românca a făcut din nou brake și s-a distanțat la 3-0 spre disperarea sârboaicei. Iar din tribună s-a auzit strigătul unui spectator român care i s-a adresat româncei: Vrem o finală!!!

Simona Halep și-a câștigat și al doilea serviciu din setul trei și s-a distanțat la 4-0. Și în mod incredibil românca a făcut al treilea brake consecutiv și s-a distanțat la 5-0, scor la care a servit pentru meci și s-a calificat în sferturile de finală.

În sferturile de finală, Simona Halep va juca cu Dominika Cibulkova, o jucătoare clasată pe locul 24 WTA, dar care a eliminat-o în optimi pe Maria Sharapova, a treia favorită la Australian Open.

Pentru accederea în sferturile de finală la Australian Open, Simona Halep și-a asigurat 270.000 de dolari și 430 puncte WTA care o vor propulsa în top zece jucătoare la nivel mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata