Breaking news

Simona Halep s-a calificat în premieră în optimile de finală la Australian Open

loading...

Simona Halep s-a calificat fără probleme, sâmbătă, în premieră, în optimile de finală ale turneului de simplu feminin de la Australian Open 2014.

simona halep australian open 2014Simona Halep a reușit o performanță fantastică la Melbourne. A reușit să se califice în premieră în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Australian Open 2014.

Halep, singura româncă rămasă pe tabloul principal de simplu feminin de la Australian Open, este pe cale să scrie istorie la turneul australian.

Simona Halep a debutat cu un brake în partida cu Zarina Diyas din Kazakhstan, locul 152 WTA. Kazaca a reușit să își câștige primul și singurul serviciu abia când era condusă cu 4-0 de Simona Halep.

Românca și-a adjudecat primul set cu 6-1 după doar 28 de minute de joc cu Zarina Diyas.

După un prim set lejer, adjudecat autoritar de Halep, românca a avut mari probleme în setul secund. Kazaca a prins curaj și-a ridicat nivelul de joc și i-a pus ceva probleme româncei.

Halep a început ezitant setul, doi, făcând două duble greșeli consecutive pe primul serviciu, pe care în cele din urmă a reușit să-l câștige. Românca a început să joace mai slab și pe al doilea serviciu, când i-a oferit adversarei două mingi de brake. A salvat-o pe prima, dar mai apoi a dat mingea afară și kazaca a făcut în mod surprinzător, brake, preluând conducerea cu 2-1. Însă, Halep a reușit să facă rapid re-brake și să egaleze scorul la 2-2. Românca și-a pierdut din nou serviciul și kazaca a preluat conducerea cu 3-2. Dar și de astă dată Halep a făcut re-brake și a egalat scorul la 3-3. După două servicii pierdute și două re-brake-uri, Halep a reușit să-și câștige serviciul cu care a preluat conducerea la 4-3 în setul doi. Din fericire, Halep a reușit să cîștige seul doi cu 6-4 și să se califice pentru prima dată în carieră în optimi la Australian Open.

Este pentru a doua oară când Halep se califică în optimile de finală ale unui turneu de Grand Șlam, prima dată reușind această performanță la US Open în 2013.

În optimile de finală, Simona Halep va juca cu învingătoarea partidei disputată de Jelena Jankovic și Kurumi Nara.

Accederea în optimile de finală la Australian Open, îi asigură româncei 240 de puncte  WTA și 135.000 de dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata