Breaking news

Simona Halep s-a calificat în premieră în finala turneului de la Madrid

loading...

Simona Halep s-a calificat sâmbătă în finala turneului de tenis de la Madrid după ce a învins-o în trei seturi pe Petra Kvitova. Este prima finală Masters 1000 de puncte pe care românca o joacă în carieră.

simona halep - indian wells 2014Simona Halep a reușit sâmbătă o victorie fabuloasă în fața cechoaicei Petra Kvitova și s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală Masters. Românca a reușit să întoarcă soarta partidei după ce a pierdut primul set la tie-break și după ce în setul doi era condusă cu 1-3.

Românca a renăscut, și-a ridicat fantastic nivelul de joc și a dominat în mod autoritar jocul. După un prim set câștigat și cu noroc, cehoaica a fost topită de jocul româncei dar și de căldura de la Madrid.

Simona Halep a început ezitant meciul și i-a oferit cehoaicei trei mingi de brake, însă a reușit să le anuleze pe toate trei și să egaleze scorul la 1-1. După care, românca a ratat două mingi de brake.

Halep și-a pierdut pentru prima dată serviciul la scorul de 2-3, dar a reușit rapid să facă re-brake, după care a egalat scorul la 4-4. În cele din urmă setul a ajuns în tie-break, unde Halep a cedat setul, întrucât la scorul de 6-4 a făcut dublă greșeală.

După un prim set pierdut la limită, Simona Halep a debutat cu stângul în setul doi, pierzându-și destul de lejer serviciul. Însă, la fel cum s-a întâmplat de foarte multe ori, românca a reușit să revină în set de la 1-3 la 6-3, câștigând cinci puncte consecutive spre disperarea cehoaicei. Și asta grație brake-ului făcut la scorul de 3-2 și 4-3. Astfel că s-a ajuns în setul decisiv.

Simona Halep a început setul trei cu un brake după care s-a distanțat la 2-0. După ce la scorul de 2-0 a ratat 3 mingi de brake și la scorul de 3-1 alte două, Halep a reușit să facă brake la 4-2, s-a distanțat la 5-2, a urmat la serviciu și a câștigat cu 6-2.

Simona Halep a reușit să o învingă pentru a doua oară consecutiv pe Petra Kvitova, după victoria fabuloasă în două seturi, din august 2013 din finala turneului de la New Haven.

În finală, Simona Halep va juca cu învingătoarea semifinalei disputate de Agnieszka Radwanska și Maria Sharapova. Românca a jucat de șase ori cu Radwanska, învingând-o în 2014 în semifinale la Doha, dar poloneza și-a luat revanșa în semifinale la Indian Wells. Cu rusoaica românca a jucat de două ori și a pierdut de fiecare dată.

Accederea în finala turneului Masters de la Madrid îi asigură româncei un cec în valoare de 342,600 euro și 650 puncte WTA. Dacă va câștiga finala, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 698,720 de euro și 1000 e puncte WTA, care o vor propulsa pe locul 4 mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata