Breaking news

Simona Halep s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open 2016

loading...

Simona Halep s-a calificat sâmbătă seară în finala turneului BRD Bucharest Open 2016 după ce a eliminat-o în semifinale pe americanca Vania King. În ultimul act va juca cu Anastasija Sevastova.

simona halep - brd 2016Simona Halep, numărul cinci mondial și pricipală favorită a turneului de de tenis de la București, s-a impus sâmbătă seară, cu dificultate, în semifinale, în fața americancei Vania King.

După ce a cedat primul set în tie-break scor 6-7(3-7), românca și-a adjudecat setul doi cu 6-4.

În setul decisiv a fost destul de inconstantă la serviciu. A condus cu 2-0, a pierdut apoi serviciul, ca mai apoi să facă re-break. Iar la 4-1 a ratat trei mingi de un nou break care o aducea în postura de a servi pentru calificarea în finală. La 4-2 Halep a reușit să-și piardă din nou serviciul. A anulat americancei două mingi de re-break, iar pe a treia nu a mai fost în stare să o anuleze și King a făcut 4-3.

Și din nou Halep a făcut re-break și a ajuns în postura de a servi pentru meci. Și după două ore și 10 minute de joc, Halep s-a impus în semifinală în trei seturi, scor 6-7(3-7), 6-4, 6-3.

Simona Halep va juca în finală cu Anastasija Sevastova care s-a impus în prima semifinală în fața jucătoarei Laura Siegemund, scor 6-3, 6-2.

Calificarea în finală îi asigură lui Halep un cec în valoare de 21,400 de dolari și 180 de puncte WTA. Dacă va câștiga turneul, românca va primi un cec în valoare de 43,000 de dolari și 280 de puncte WTA.

Simona Halep a mai câștigat turneul de la București în 2014, la prima lui ediție, când în finală a învins-o pe italianca Roberta Vinci.

Sâmbătă, Alexandra Cadanțu, câștigătoare a probei de dublu feminin la BRD București Open 2014 alături de Elena Bogdan, s-a calificat în ultimul act alături de Katarzyna Piter.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata