Breaking news

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros. E la un pas de a deveni numărul unu mondial

loading...

Simona Halep a învins-o joi seară, în semifinale pe Karolina Pliskova și s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala de la Roland Garros, la trei ani distanță de când a fost învinsă în ultimul act la Paris de rusoaica Maria Sharapova.

simona halepSimona Halep va juca finala de la Roland Garros din postura de mare favorită să cucerească râvnitul trofeul care-i poate aduce locul unu în tenisul feminin pe plan mondial.

Simona Halep a câștigat primul set al semifinalei disputate cu Karolina Pliskova, după 46 de minute de joc, scor 6-4, grație break-ului făcut la scorul de 1-1. Românca putea închide mult mai repede setul dacă nu rata mingile de break la scorul de 2-1 și 5-3.

În setul doi, Halep a scăzut nivelul de joc iar cehoaica a început să joace mai bine astfel că la scorul de 3-2, a făcut break. La 4-2, Halep a ratat trei mingi de re-break. La scorul de 5-2, Halep i-a anulat adversarei o minge de set, însă Pliskova a urmat la serviciu și după 32 de minute de joc și-a adjudecat setul doi cu 6-3.

În setul trei, la scorul de 1-0 pentru Halep, românca a ratat o minge de break. Însă a reușit să facă break la scorul de 2-1 și s-a desprins la 3-1 și mai apoi, după ce i-a anulat cehoaicei două mingi de re-break, Halep a făcut 4-1 pe propriul serviciu. Scor la care Simona Halep a ratat o minge de 5-1 iar Pliskova a făcut re-break și s-a apropiat la un singur game de româncă scor 4-3 și serviciul de partea ei. Cu puțin noroc, grație numeroaselor greșeli comise ce cehoaică, Halep a făcut re-break și a revenit la conducere cu 5-3, scor la care a servit pentru calificarea în finală. S-a concentrat și a fructificat prima minge de game, set și meci și s-a calificat în finala de la Roland Garros unde se va duela cu Jelena Ostapenko.

Simona Halep și-a asigurat 1300 de puncte WTA și un cec în valoare de un milion de eeuro, iar dacă sâmbătă va cuceri trofeul la Roland Garros, va încasa 2,1 milioane de euro și va primi 2000 de puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata