Breaking news

Simona Halep s-a calificat cu mari emoții în optimi de finală la Beijing Open 2014

loading...

Simona Halep s-a calificat marți, în turul doi la simplu feminin în cadrul puternicului turneu de tenis 1000 de puncte de la Beijing Open 2014, dotat cu premii în valoare de 5,427,105 dolari.

simona.halepSimona Halep, a doua favorită la turneul din capitala Chinei, a reușit cu greu să se impună în fața modestei jucătoare Lin Zhu, aflată abia pe locul 168 mondial.

După un prim set adjudecat cu greu, la capătul a 48 de minute de joc, cu scorul de 7-5, Halep s-a impus mai lejer în setul secund, deși avea coapsa piciorului stâng bandajată din cauza unei întinderi musculare.

Simona Halep a început cu break partida cu chinezoaica, dar românca s-a văzut egalată la 3-3, după ce și-a pierdut serviciul la scorul de 3-2.

Chinezoaica a trecut apoi în avantaj pe propriul serviciu, dar Halep a reușit să egaleze scorul la  4-4. Și după ce a ratat o minge de break la scorul 4-4, românca a reușit să facă break la 5-5, a urmat la serviciu și a închis setul unu cu 7-5, după 48 de minute de joc.

Imediat după încheierea primului set, românca a cerut un time out medical, solicităând intervenția fizioterapeului. Halep a acuzat dureri în zona inghinală și cu greu a reușit încheierea primului set.

În setul doi, Simona Halep a reușit să facă break la scorul de 1-1. dar imediat și-a pierdut serviciul. Ca apoi la scorul de 3-3, românca să facă break cu care s-a instalat la conducerea setului. După ce a ratat cinci mingi de meci pe serviciul adversarei la scorul de 5-3, Halep a închis partida cu 6-4, pe propriul serviciu, după o oră și 29 de minute de joc cu chinezoaica.

În optimi de finală, Simona Halep va juca cu nemțoaica Andrea Petkovic, pe care a eliminat-o în acest an în semifinale la Roland Garros.

Calificarea în premieră în turul trei la Beijing Open 2014 îi asigură româncei un cec în valoare de 51,850 de dolari și 120 puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata