Breaking news

Simona Halep: Nu credeam că pot câştiga la Doha

loading...

Simona Halep a câștigat duminică cel de-al 7-lea titlu din carieră dar și pe cel mai important. Românca a mărturisit la final de meci că nu credea că poate câștiga la Doha.

simona halep - dohaSimona Halep a strălucit duminică la Doha, unde a învins-o în ultimul act pe Angelique Kerber cu scorul de 6-2, 6-3. Grație celor 900 de puncte câștigate, Simona Halep a urcat de azi pe locul 9 în ierarhia mondială de simplu feminin.

Este primul turneu Premier 5, cucerit în carieră de Simona Halep.

Nu credeam că pot cîştiga aici, mai ales că am venit după ce am jucat la Cupa Fed, în sală. Este cel mai frumos moment al carierei mele. Sînt foarte încrezătoare, îmi place tenisul şi mă bucur de fiecare moment pe care-l petrec pe teren“, a spus Simona la câteva minute după finalul partidei.

Simona Halep, cap de serie 7, a condus meciul de la început până la final, nemțoaica fiind tot timpul ținută în corzi. Este primul trofeu câștigat sub îndrumarea belgianului Wim Fissette.

Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu a felicitat-o pe Simona Halep, pentru performanța de la Doha: O felicit pe Simona Halep pentru evoluţia în turneul WTA din Qatar!Alături de milioane de români am fost captivat de fiecare meci în care tenismena noastră a demonstrat că îţi poţi depăşi limitele prin multă muncă şi devotament. M-a încântat uşurinţa cu care Simona a condus jocul de ieri. A început meciul în forţă şi nu şi-a lăsat nicun moment adversara să revină. De aceea, trofeul WTA de la Doha putea fi numai al ei. Mă bucur că parcursul ei din competiţiile sportive de top i-a asigurat locul 9 în ierarhia mondială. Vreau să o felicit public pentru felul în care a abordat meciul şi pentru modestia cu care a savurat victoria. Simona Halep este un model de urmat pentru toţi sportivii, iar ambiţia de care dă dovadă în fiecare competiţe este de admirat. Ca Ministru al Tineretului şi Sportului, voi lua toate măsurile necesare pentru a contribui la dezvoltarea sportului românesc. Viitorul se construiește prin aceşti tineri talentaţi, care îşi dedică întreaga viaţă sportului. Promovarea performanţei rămâne principalul meu obiectiv în 2014. Felicitările mele se îndreaptă spre Simona Halep şi către toţi sportivii români care îşi reprezintă ţara cu mândrie în lume! Mult succes în viitor!

Simona Halep este la doar 100 de puncte de locul 7 mondial. Dacă va urca săptămâna viitoare pe această poziție, Simona ar egala cel mai bun loc ocupat vreodată de o româncă în ierarhia mondială, Irina Spîrlea atingînd acest loc în 1997.

Prima finală din cariera Simonei Halep a fost în 2010 la Fes, pierdută în faţa cehoaicei Iveta Benesova. Un an mai târziu a jucat din nou finala la Fes dar și de astă dată a pierdut. Primul torfeu din carieră, câștigat de Simona a fost în 2013, la Nürnberg. Apoi au urmat altele cinci la:‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata