Breaking news

Simona Halep explică eșecul lamentabil din sferturile Australian Open 2015

loading...

Simona Halep a declarat marți, după ce a fost bătută măr de rusoaica Ekaterina Makarova, în sferturi de finală la Australian Open, că a avut emoții și din această cauză a pierdut.

halep simonaDupă ce a terminat în mod penibil și nedemn de locul trei mondial, Halep își justifică eșecul din sferturi prin faptul că a avut emoții mari.

”M-am antrenat foarte bine dimineaţă, dar poate că am fost uşor prea stresată înainte de meci. Am avut o zi proastă. Dar Ekaterina merită felicitări, a jucat foarte bine, i-a intrat tot, astfel că merita să câştige. Nu pot spune că am jucat cel mai bun tenis al meu, dar ăsta e sportul. N-a fost presiune. Poate doar am fost puţin stresată. Nu ştiu de ce. Ştiam cum e să joci într-o fază superioară aici, de anul trecut, când am jucat sferturi, nu e vorba de presiune. Pur şi simplu, n-am simţit mingea, n-am simţit jocul. A fost o zi foarte proastă pentru mine. Am simţit de la început că jocul meu nu merge, am încercat să schimb ce nu mergea, dar nu am reuşit. În momentele cruciale, ea a jucat bine, a avut noroc cu mingile la limită, ale mele au mers în afara terenului. Sunt fericită cu ce am reuşit aici”, a declarat Simona Halep.

Românca a recunoscut că după ce a pierdut primul set cu 4-6, și-a băgat picioarele în setul doi pe motiv că nu mai credea că poate să revină în meci: Mental am încercat să fac tot ce puteam astăzi. Dar poate nu am luptat prea bine în timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea ca să câştig punctele, să câştig meciul. N-am mai crezut deloc în al doilea set şi poate de aceea am pierdut cu 6-0.

Marți, Simona Halep a înregistrat primul eșec din 2015, taman în sferturi de finală la Australian Open. Românca a fost învinsă fără drept de apel, de rusoaica Ekaterina Makarova, în două seturi scor 4-6, 0-6.

Pentru al doilea an consecutiv, Halep se oprește în sferturi de finală la Australian Open. În 2014, românca a fost eliminată în sferturi de Dominika Cibulková scor 6-3, 6-0.

Simona Halep a fost taxată dur de Lindsay Davenport pentru eșecul din sferturi: Halep a jucat astăzi de parcă nu şi-ar fi dorit să fie acolo. Mental, ea nu a fost niciun moment concentrată la meci.

Site-ul oficial al Australian Open, a fost acid în comentarii la adresa româncei: Makarova a demolat-o pe Halep în 69 de minute. Ekaterina ajunge a doua oară în semifinale la un Grand Slam, după ce a învins-o pe favorita trei Simona Halep, pierzând doar patru game-uri. Rusoaica, favorita 10, a avut nevoie doar de 69 de minute pentru victorie. Ea continuă idila cu Melbourne Park, unde a mai fost în sferturi în 2012 şi 2013.

Chiar dacă a fost eliminată de la Australian Open, Halep rămâne pentru cel puțin încă o săptămână, pe locul trei mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata